Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν για το επεισόδιο με αμερικανικά μαχητικά : Θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα

Ιράν για το επεισόδιο με αμερικανικά μαχητικά : Θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα

Η Τεχεράνη θα λάβει τα ανάλογα μέτρα αφού εξετάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την παρεμπόδιση επιβατικού αεροσκάφους με προορισμό τον Λίβανο, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Η Τεχεράνη θα λάβει τα ανάλογα μέτρα αφού εξετάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την παρεμπόδιση επιβατικού αεροσκάφους με προορισμό τον Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί (κεντρική φωτογραφία από aa.com.tr).

«Εξετάζονται οι λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού. Μετά τη συλλογή των δεδομένων, θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα», τόνισε ο Μουσαβί σε ανακοίνωσή του αργά χθες.

Αμερικανικά μαχητικά

Με μήνυμα που εστάλη στον ελβετό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία, η Τεχεράνη ανέφερε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό με το αεροπλάνο κατά την επιστροφή του, το Ιράν θα θεωρήσει υπόλογες τις ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Δύο αμερικανικά μαχητικά πέταξαν κοντά στο ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο Mahan Air πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τον πιλότο να αλλάξει απότομα ύψος για να αποφύγει τη σύγκρουση, τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες, ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Το πρακτορείο αρχικά έκανε λόγο για ένα μόνο ισραηλινό μαχητικό που πλησίασε το αεροπλάνο, αλλά αργότερα μετέδωσε ότι ο πιλότος τόνισε πως υπήρχαν δύο μαχητικά που ταυτοποιήθηκαν ως αμερικανικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024