Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα έρευνα : Οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν… τον κοροναϊό

Νέα έρευνα : Οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν… τον κοροναϊό

Κτηνιατρική σχολή της Γερμανίας εκπαίδευσε σκύλους μόλις για μερικές ημέρες, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά

Μόλις λίγες ημέρες εκπαίδευσης απαιτούνται προκειμένου οι σκύλοι να είναι σε θέση να εντοπίσουν… φορείς κοροναϊού, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα έρευνα γερμανικού κτηνιατρικού πανεπιστημίου.

Οκτώ σκύλοι των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύτηκαν μόλις για μία εβδομάδα και ήταν σε θέση να εντοπίσουν τον ιό με ακρίβεια 94% (!) σύμφωνα με πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής του Ανόβερο. Οι επιστήμονες έβαλαν τους σκύλους να εντοπίσουν τον κοροναϊό μυρίζοντας το σάλιο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων, εκ των οποίων ορισμένοι ασθενούσαν ενώ άλλοι ήταν υγιείς.

Γιατί λειτουργεί;

«Πιστεύουμε ότι λειτουργεί γιατί οι μεταβολικές διαδικασίες του σώματος ενός ασθενή αλλάζουν εντελώς», εξηγεί η Μάρεν φον Κούκριτς-Μπλικβέντε, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο σε βίντεο για το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στο Youtube. «Πιστεύουμε ότι οι σκύλοι είναι σε θέση να διακρίνουν μια συγκεκριμένη οσμή».

Οι σκύλοι έχουν όσφρηση έως και 1.000 φορές ισχυρότερη από εκείνη των ανθρώπων και θα μπορούσαν να επιστρατευτούν για να εντοπίσουν λοιμώξεις σε τοποθεσίες όπως αεροδρόμια, συνοριακοί σταθμοί και αθλητικά γεγονότα. Το μόνο που απαιτείται, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι επαρκής εκπαίδευση. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αμβούργου-Έπεντορφ.

Η φον Κούκριτς-Μπλικβέλντε αναφέρει ότι το επόμενο βήμα είναι οι σκύλοι να μάθουν να διακρίνουν τον κοροναϊό από άλλες λοιμώξεις, όπως της εποχικής γρίπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχέδιο εκπαίδευσης σκύλων για τον εντοπισμό του κοροναϊού σε πολυσύχναστα μέρη καταστρώνει ήδη και η Χιλή.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.bloomberg.com

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024