Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαργαλιάνος στο MEGA: Απόλυτος μύθος η ανοσία της αγέλης

Γαργαλιάνος στο MEGA: Απόλυτος μύθος η ανοσία της αγέλης

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι ευπαθείς ομάδες, έχουν πλέον λάβει το μήνυμα σύμφωνα με τον κ. Γαργαλιάνο, οπότε οι νέοι που κυκλοφορούν και περισσότερο, είναι λογικό να είναι πλέον αυτοί που βλέπουμε να μολύνονται περισσότερο.

Ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Πρόεδρος ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αδήριτη ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι ευπαθείς ομάδες, έχουν πλέον λάβει το μήνυμα σύμφωνα με τον κ. Γαργαλιάνο, οπότε οι νέοι που κυκλοφορούν και περισσότερο, είναι λογικό να είναι πλέον αυτοί που βλέπουμε να μολύνονται περισσότερο. «Έχουμε όμως πιο ήπιες νοσήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Όταν τα κρούσματα σε μια περιοχή αυξάνονται, μας ανησυχεί», ανέφερε σχετικά με την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ υπενθύμισε εκ νέου τα μέτρα προστασίας.

«Αρχίζουμε να ξεχνάμε», τόνισε, «δεν έχουμε εμβόλιο ή άλλη παρέμβαση, έχουμε δύο όπλα την προφύλαξη και για εμάς, την καλύτερη γνώση της νόσου».

Ερωτηθείς για τα πανηγύρια κι αν είναι εφικτό να γίνουν με την τήρηση των μέτρων, ο κ. Γαργαλιάνος ανέφερε ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή, «αν υπήρχε θα το εισαγούμασταν, εμείς απλώς εισηγήσεις κάνουμε τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πολιτεία, αλλά για τα πανηγύρια δεν μπορεί να γίνει».

Αναφορικά με το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης», το χαρακτήρισε «απόλυτο μύθο» κι έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του σουηδικού μοντέλου. «Σε χώρες που επλήγησαν μαζικά από τον κοροναϊό τα αντισώματα δεν ξεπέρασαν το 5%».

Κατέστησε σαφές ότι «δεν γίνεται αυτό, για να αποκτήσει ανοσία η κοινότητα, να πιάσουμε την ανοσία τη συλλογική, πρέπει να ξεπεραστεί το 70-75% θετικότητας ο πληθυσμός, η Σουηδία έφτασε το 5%. Αυτό γίνεται μόνο με το εμβόλιο».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024