Θεσσαλονίκη: «Ψάρεψαν» μηχανάκια, πατίνια και καρότσια σούπερ μάρκετ από τον Θερμαϊκό Κόλπο
Ηλεκτρικά πατίνια, μηχανάκια, ποδήλατα, καρότσια σούπερ μάρκετ, έως και κάδο απορριμμάτων «ψάρεψαν» το πρωί από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου εθελοντές δύτες, που συμμετείχαν σε επιχείρηση καθαρισμού του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, την οποία πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης
Ηλεκτρικά πατίνια, μηχανάκια, ποδήλατα, καρότσια σούπερ μάρκετ, έως και κάδο απορριμμάτων «ψάρεψαν» το πρωί από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου εθελοντές δύτες, που συμμετείχαν σε επιχείρηση καθαρισμού του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, την οποία πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
«Βλέπουμε ότι για κάποιους ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση του σκουπιδότοπου. Πέρα από τα πατίνια και τα επιπλέοντα, υπήρχαν στον πυθμένα μηχανάκια, καροτσάκια, ποδήλατα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του οποίου εξελίχθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση καθαρισμού, στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τους δημότες με την ευκαιρία αυτή της δράσης, που θα συνεχιστεί και αύριο, Σάββατο, να σεβαστούν τόσο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, όσο και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν το κλίμα της πόλης μας».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόσθεσε πως «ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι πολύ καθαρός πλέον» και τόνισε πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού θα συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάνοντας έναν απολογισμό του τι ανασύρθηκε από τον πυθμένα του Θερμαϊκού και από τις προηγούμενες, παρόμοιες, δράσεις, ο κ.Δημητριάδης είπε πως βρέθηκαν πάνω από 90 ηλεκτρικά πατίνια, ενώ τώρα προστέθηκαν τα ποδήλατα και οι δίκυκλες μηχανές.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)