Στο παιδί δόθηκε ειδικός ορός ώστε να σωθεί από το δηλητήριο καθώς είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά και όχι μόνο.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών συνεχίζει να νοσηλεύεται το 10 μηνών κοριτσάκι μετά από το τσίμπημα «μαύρης χήρας».

Το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών όπου εισήχθη στη ΜΕΘ για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, καθώς  το τσίμπημα του προκάλεσε επιπλοκές στην καρδιά, το έντερο και το νευρικό σύστημα.

Στο παιδί δόθηκε ειδικός ορός ώστε να σωθεί από το δηλητήριο καθώς είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά και όχι μόνο.

«Καταφέραμε να νικήσουμε τη “μαύρη χήρα” και το ευχάριστο είναι ότι λειτούργησαν όλα πολύ καλά. Το παιδάκι ήρθε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση. Στην αρχή όταν μας είπαν οι γονείς για “μαύρη αράχνη” ήμασταν λίγο δύσπιστοι γιατί είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάτι τέτοιο σε παιδί.

Όταν καταλάβαμε ότι ο ασθενής μας άρχιζε να έχει σοβαρές επιπλοκές από αυτό το δηλητήριο που έχει το στοιχείο της νευροτοξίνης , ήταν “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” για εμάς, μέχρι να αποφασίσουμε να του χορηγηθεί αυτός ο ειδικός ορός ώστε να σώσουμε το παιδί από το δηλητήριο της “μαύρης χήρας”.

»Είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά και όχι μόνο. Τις πρώτες πρωινές ώρες δώσαμε το φάρμακο μέσα στην εντατική και ευτυχώς πήγαν καλά τα πράγματα. Είναι το πρώτο παιδί από όσο γνωρίζω, που έρχεται σε επαφή με “μαύρη χήρα” και μάλιστα πρέπει να είναι και το πρώτο παιδί , στο οποίο του δόθηκε αυτός ο ειδικός ορός . Δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για να σώσουμε το παιδί γιατί το δηλητήριο της «μαύρης χήρας»μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Μάλιστα αυτό το φάρμακο ήρθε από την Αθήνα από τον ΙΦΕΤ ειδικά για την περίσταση του παιδιού.

»Σήμερα το κοριτσάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επικοινωνεί με τους δικούς του. Εμείς σαν γιατροί νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να δώσουμε στους γονείς και πάλι πίσω το παιδί τους, γερό. Οι γονείς έδρασαν πάρα πολύ γρήγορα και ήταν σωτήριο ότι ζήτησαν αμέσως ιατρική βοήθεια», στο protothema.gr ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

Γιατί είναι επικίνδυνο το δηλητήριο της «μαύρης χήρας»

Η «μαύρη χήρα» δηλητηριώδης αράχνη, λόγω της νευροτοξίνης που παράγει με το τσίμπημά της προκάλεσε επιπλοκές στην καρδιά, στο έντερο και στο νευρικό σύστημα της μικρής.

Από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χορήγηση αντιαραχνικού ορού. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το συγκεκριμένο φάρμακο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης «…η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά…»

Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του βρέφους.

Η «μαύρη χήρα» είναι ένα πολύ επικίνδυνο ορθόποδο , καθώς το δηλητήριό του αποτελείται από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr