Μεξικό και Βραζιλία παραμένουν τα δύο επίκεντρα εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού στη Λατινική Αμερική, καταγράφοντας καθημερινά πάνω από χίλιους θανάτους και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

Στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 915 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε έτσι το όριο των σαράντα χιλιάδων νεκρών -έφθασε τους 40.400 – ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν ανέρχεται πλέον σε 356.255.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 1.367 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και άλλες 41.008 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως εδώ σε 81.487 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,2 εκατομμύρια κρουσμάτων μόλυνσης, με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα αυτά τα δεδομένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ