Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αυξάνονται θάνατοι και νοσηλείες στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες

Κοροναϊός : Αυξάνονται θάνατοι και νοσηλείες στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1.000 και πλέον, χθες Τρίτη, με αυτόν τον ημερήσιο απολογισμό να είναι ο βαρύτερος από τις αρχές του Ιουνίου.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1.000 και πλέον χθες Τρίτη, με αυτόν τον ημερήσιο απολογισμό να είναι ο βαρύτερος από τις αρχές του Ιουνίου, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Πάνω από 5.200 θάνατοι

Eπειτα από εβδομάδες μειωμένων αριθμών απωλειών εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 19η Ιουλίου σημειώθηκαν πάνω από 5.200 θάνατοι, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, αναλύει το Reuters.

(Φωτογραφία Reuters)

Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης των νεκρών.

Σχεδόν 142.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 μέχρι σήμερα, απολογισμός που ειδικοί προειδοποιούν πως θα επιδεινωθεί με ραγδαίους ρυθμούς, μετά την πρόσφατη εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και την πολύ ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θυμάτων είχαν κορυφωθεί τον Απρίλιο, όταν στη χώρα καταγράφονταν κατά μέσον όρο 2.000 θάνατοι κάθε 24ωρο.

Αυξάνονται πάλι

Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε σταθερά, στους 1.300 ημερησίως κατά μέσον όρο τον Μάιο και σε κάτω από 800 ημερησίως κατά μέσον όρο τον Ιούνιο, πάντα σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Oμως, μετά την απόφαση πολλών πολιτειών να άρουν τα μέτρα χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις από πλευράς υγειονομικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα τη μείωση των μολύνσεων για δύο εβδομάδες, οι θάνατοι αυξάνονται και πάλι σε 21 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων της Αριζόνας, της Φλόριντας και του Τέξας, με βάση τη σύγκριση των στοιχείων των δύο τελευταίων εβδομάδων με εκείνα των δύο προηγούμενων.

Ενώ εν μέρει η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης μπορεί να αποδοθεί στο ότι διενεργούνται περισσότερα τεστ, η αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, που δεν έχει καμιά σύνδεση με τον αριθμό των εξετάσεων, άρχισε να αυξάνεται ραγδαία στα τέλη Ιουνίου.

(Φωτογραφία Reuters)

Ρεκόρ πασχόντων

Μέχρι τώρα μέσα στον Ιούλιο, 17 πολιτείες καταγράφουν ρεκόρ πασχόντων από την COVID-19 που νοσηλεύονται, με εννέα πολιτείες να ανακοινώνουν ρεκόρ την Τρίτη, ανάμεσά τους την Αλαμπάμα, το Τέξας και την Καλιφόρνια.

Στη Φλόριντα, σχεδόν πενήντα νοσοκομεία ενημέρωσαν ότι οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι πλήρεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024