Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την Προανακριτική – Δεν ψηφίζει το ΚΚΕ

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την Προανακριτική – Δεν ψηφίζει το ΚΚΕ

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται από το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, η διαδικασία διεκόπη για μερικά λεπτά έπειτα από επεισόδιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου με βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με τον γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιο Μπούρα να του ζητά να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Ντροπή σας κ. Μάρκου. Εγκαταλείψτε αμέσως την αίθουσα» ήταν η απάντηση του κ. Μπούρα σε χειρονομία που έκανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους συναδέλφους του.

Δεν ψηφίζει το ΚΚΕ

Απόντες από την ψηφοφορία επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις 9 το βράδυ, θα είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, «το ΚΚΕ, με τη στάση του και σήμερα, δεν θα νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες».

«Δηλώνουμε ευθύς εξ’ αρχής ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτήν την ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στο τέλος της συνεδρίασης» ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος, συμπληρώνοντας: «Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε τον λαό για τα πραγματικά γεγονότα, θα συνεχίσουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε αυτά τα σκάνδαλα, δηλαδή την εξάλειψη του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος».

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25

Νωρίτερα, από τη συζήτηση είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής.

«Κυρίως είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024