
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ – Τι συζήτησαν
Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με αφορμή την σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με αφορμή τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση συζήτησαν για τις εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία, ενώ αξιολόγησαν και τις ενέργειες που έχουν γίνει στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ θεωρείται απίθανο να μην αναφέρθηκαν και στο θέμα της κρίσης στο Καστελόριζο.
Οι επικοινωνίες της Μέρκελ προφανώς εντάσσονται στην προσπάθεια διαμεσολάβησης προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης καθώς υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και η τριμερής συνάντηση του Βερολίνου.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του ελληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο η κ. Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη γερμανίδα καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η Τουρκική Προεδρία ανακοίνωσε ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρότι δεν αναφέρεται πότε έγινε η επικοινωνία ανάμεσα στους δυο ηγέτες, εκτιμάται ότι το τηλεφώνημα στον Ερντογάν έγινε ή αργά το βράδυ της Τρίτης ή νωρίς σήμερα το πρωί.
- Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft – Διεκδικεί αποζημίωση 150 δισ. δολαρίων
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις






