Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε το πρωί στις Κεχριές Κορινθίας. Στο σημείο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε το πρωί στις Κεχριές Κορινθίας.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και οκτώ μποφόρ, κάτι που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιόλη, που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 απειλούνται σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μαζί με στελέχη και οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή με κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Στο σημείο ο Ν. Χαρδαλιάς

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Εκκένωση οικισμών

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση.

Όπως σημείωσε ο κ. Νανόπουλος, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, όπως και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

«Από την κατασκήνωση, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον οικισμό Ξυλοκέριζα, στο πολιτιστικό κέντρο, είναι ασφαλή. Η κατασκήνωση δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά, οπότε μόλις κατασβεστεί τα παιδιά θα επιστρέψουν», ανέφερε σχετικά με την εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης.

«Η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ζημιές στην περίμετρο των οικισμών. Συνεχίζουμε με την εκκένωση και τέταρτου οικισμού, καθώς η κατεύθυνση των ανέμων οδηγεί εκεί την φωτιά» πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου, στο ρεύμα προς Επίδαυρο -από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024