
Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 660,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,09%
Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στον απόηχο της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το θετικό κλίμα ενισχύεται και από τις αισιόδοξες πληροφορίες για το φάρμακο κατά του Covid-19.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 660,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,09%.
Η αξία των συναλλαγών παρουσιάζεται αυξημένη και ανέρχεται στα 10,04 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,73%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+6,55%), της Εθνικής(+5,16%), της Alpha Bank(+4,98%) και της Eurobank(+4,06%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,71%), του ΟΤΕ (-1,51%) και της Τέρνα Ενεργειακή(-0,74%).
Η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,81%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+1,95%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-2,28%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,51%).
Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 10 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+8,08% και Πειραιώς +6,55%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Paprepack-5,60% Flexopack-3,05%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: «Δεν είναι καλή στιγμή» – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως χάσει τον γάμο του γιου του λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Έμπολα: 671 τα κρούσματα και 160 θάνατοι – Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές
- Σε αναμονή οι ευρωπαίοι ασθενείς για νέες θεραπείες ίσως και πάνω από 3 χρόνια
- Άσκηση: Εκτός από το σώμα, κάνει καλό και στη συγκέντρωση
- Καιρός: Βροχερός και σήμερα Παρασκευή – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
- Οικογένεια, παρασκήνιο, ομερτά: Ο πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί να επιστρέψει στην Αγγλία;







