Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φοιτητές θα καλύψουν το «κενό» των Airbnb

Οι φοιτητές θα καλύψουν το «κενό» των Airbnb

Μέσω των μακροχρόνιων μισθώσεων θα επιχειρήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καλύψουν τα σημαντικά κενά που δημιούργησε η πανδημία και η κρίση στις μισθώσεις μέσω της Airbnb.

Στη λύση των μακροχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να στραφούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να καλύψουν το οικονομικό κενό που τους προκάλεσε η τεράστια μείωση των μισθώσεων Airbnb λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται μέσω τέτοιου τύπου εφαρμογών, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας – από 30 έως 60 τ.μ.- τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα και τα οποία οι ιδιοκτήτες τους στοχεύουν να τα μισθώσουν σε φοιτητές, εργένηδες και νέα ζευγάρια.

«Επιστρέφοντας στις μακροχρόνιες μισθώσεις, προσπαθούν να καλύψουν όσο περισσότερο μπορούν τη χασούρα τους και ταυτόχρονα να εισπράξουν την απόδοση της επένδυσης τους. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κρατούν γενικά μια στάση αναμονής, διαθέτουν τα ακίνητα τους προς μίσθωση μεγαλύτερης διάρκειας μέσω site αγγελιών, ταυτόχρονα όμως, διατηρούν την εγγραφή των ακινήτων τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, προσδοκώντας είτε το ακίνητο να μισθωθεί για μεγαλύτερη διάρκεια στο ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα, είτε να πραγματοποιηθεί κάποια ικανοποιητική εισοδηματικά κράτηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Οι περιοχές κοντά σε ΑΕΙ

Σε φυσιολογικά πλαίσια κυμαίνονται οι τιμές στο Κουκάκι, όπου το μηνιαίο κόστος μίσθωσης για διαμέρισμα από 30 έως 45 τ.μ. κυμαίνεται από 320 έως 450 ευρώ και για διαμέρισμα από 50 έως 60 τ.μ. από 450 έως 600 ευρώ, όταν οι αντίστοιχες τιμές το 2019 έφταναν έως τα 750€ για επιπλωμένο σπίτι.

Στη περιοχή Νεάπολη – Μουσείο οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις για διαμέρισμα από 30 έως 45 τ.μ. κυμαίνονται από 300 έως 450 ευρώ, ενώ οι τιμές μίσθωσης για διαμέρισμα από 50 έως 60 τ.μ. κυμαίνονται από 450 έως 520 ευρώ, ενώ στα Εξάρχεια οι τιμές μίσθωσης για διαμέρισμα από 50 έως 60 τετραγωνικά μέτρα κυμαίνονται από 350 έως 470 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, φέτος η εύρεση κατοικίας είναι ευκολότερη αλλά αρκετά δαπανηρή . «Θεωρούμε ότι οι ζητούμενες τιμές ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις, θα ρυθμιστούν το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου όπου λογικά θα έχουν επιστρέψει περισσότερα ακίνητα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024