Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Χούρι εναντίον Χούρι - Τι συμβαίνει στην οικογένεια μετά την αποκάλυψη της συναλλαγής με τον Καλογρίτσα

Χούρι εναντίον Χούρι – Τι συμβαίνει στην οικογένεια μετά την αποκάλυψη της συναλλαγής με τον Καλογρίτσα

Αναταράξεις στην οικογένεια των αδελφών Χούρι, που διαχειρίζονται την πολυεθνική κατασκευαστική CCC

Σοβαρές αναταράξεις στην οικογένεια των αδελφών Χούρι, που διαχειρίζονται την πολυεθνική κατασκευαστική CCC, επέφερε η αποκάλυψη για τη συναλλαγή με τον Χρήστο Καλογρίτσα, και ειδικότερα ο δανεισμός του με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Ταουφίκ Χούρι, ο οποίος ζει στην Ελλάδα (και προσφάτως ανάρρωσε πλήρως από τον κορωνοϊό) ζήτησε την παραίτηση του γενικού διευθυντή – και ανιψιού του – Φουάντ Χούρι μετά την αποκάλυψη των e-mails με τα οποία συνεννοήθηκε με τον Χρ. Καλογρίτσα για το πώς θα λάμβανε τα 3 εκατ. ευρώ από την τράπεζα του Αμπου Ντάμπι και εν συνεχεία μέσω της HSBC Λονδίνου.

Κατά τις ίδιες πηγές ζήτησε επίσης να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων, δεδομένου ότι κατηγορεί πως η απόφαση των αδελφών του να δανειοδοτήσουν με 3 εκατ. τον Καλογρίτσα, προκάλεσε σοβαρή αρνητική δημοσιότητα στην εταιρεία και την οικογένεια. Ο κύριος Ταουφίκ Χούρι κατέχει σήμερα θέση μη εκτελεστικού αντιπροέδρου στην CCC, με την εταιρεία να τη διευθύνουν οι δύο άλλοι αδελφοί του, ο κύριος Σάμερ Χούρι και ο κύριος Γουάελ Χούρι. Ο δεύτερος κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, και διευθύνει από εκεί τον κατασκευαστικό κολοσσό. Εχει την πλειοψηφία των μετοχών από κοινού με τον αδελφό του Σάμερ ο οποίος ζει στην Αθήνα και κατέχει θέση εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση. Ο κύριος Σάμερ Χούρι και ο κύριος Ταουφίκ Χούρι κατοικούν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, αλλά η κοσμική Αθήνα θέλει τους δύο άνδρες να μην έχουν καλές οικογενειακές σχέσεις, από ετών.

Εντονες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα αναφέρουν ότι η συζήτηση στην Ελβετία της αγωγής της CCC κατά του Χρ. Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. ευρώ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την αραβικών συμφερόντων πολυεθνική. Η αγωγή – λένε – δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με το γεγονός ότι η πολυεθνική εταιρεία της οποίας τα γραφεία βρίσκονται στο Μαρούσι, τελεί από μηνών σε έλεγχο από τους εγχώριους ελεγκτικούς μηχανισμούς…

Κατά τις ίδιες φήμες, που κάνουν τον γύρο της Αθήνας, στην ουσία πρόκειται για έλεγχο ο οποίος είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τους πρώτους μάλιστα μήνες της διακυβέρνησης Τσίπρα, αλλά αργότερα, στα μέσα του 2016, ο έλεγχος αυτός πάγωσε, μέχρι να ενεργοποιηθεί πρόσφατα…

Χούρι εναντίον Χούρι ΙΙ

Σχετικά με την υπόθεση της δανειοδότησης Καλογρίτσα από την CCC, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην πολιτική τάξη της χώρας, καθώς η μια αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, φαίνεται ότι πριν δοθούν τα χρήματα αυτά – τα 3 εκατ. – τα τρία αδέλφια και ο ανιψιός-υπάλληλος στο Αμπου Ντάμπι, Φουάντ Χούρι, είχαν εντατικές συζητήσεις για το πως θα έπαιρνε τα χρήματα ο αποδέκτης του δανείου.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της CCC είχαν… τριχοτομηθεί, με τον Φουάντ Χούρι να εισηγείται τα χρήματα να κατατεθούν στον (υπό διερεύνηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις κυπριακές Αρχές) ύποπτο λογαριασμό στην Κύπρο, και με τον «συνήθη τρόπο’» να παραλάβει τα χρήματα ο Καλογρίτσας από τον χειριστή του (Αρτεμίου; Αλλος;) ώστε να τα καταθέσει στην Τράπεζα Αττικής και να λάβει εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στόχος να μην αφεθούν ίχνη των κινήσεων. Οι δυο αδελφοί, Γουάελ και Σάμερ Χούρι, υποστήριζαν ότι τα χρήματα πρέπει να κινηθούν μέσω τραπεζικών λογαριασμών, επισήμως, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη και η εταιρεία – στην περίπτωση που θα κινδύνευαν να χαθούν τα χρήματα του δανείου. Και για να παρακαμφθούν οι οποίες υποψίες των Αρχών για την προέλευση των χρημάτων, να κινηθούν αυτά κανονικά μέσω τραπεζικών εμβασμάτων. Προς τούτο, πρόκριναν την υπογραφή εικονικής σύμβασης με τον Καλογρίτσα, για την κατασκευή μηχανικών μερών ενός εμπορικού κέντρου στα Εμιράτα.

Αντιθέτως ο κύριος Ταουφίκ Χούρι ήταν της άποψης τα χρήματα να δοθούν μετρητά  – «στη σακούλα» – και να τα ξεγράψει η εταιρεία, κόβοντας κάθε σχέση με τον Καλογρίτσα, δείγμα ότι η δανειοδότηση έγινε κάτω από την πίεση (ή και τον εκβιασμό) συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων της τότε κυβέρνησης.

Η μετοχική πλειοψηφία των δύο αδελφών Γουάελ και Σάμερ υπερνίκησε τους φόβους του κυρίου Ταουφίκ και των δικηγόρων του, που έλεγαν «θα μπλέξουμε, αν το κάνετε μέσω τραπεζών» – όπως άλλωστε και έγινε. Με όπλο τη δικαίωσή του τώρα, ο κύριος Ταουφίκ διεκδικεί από τα δυο αδέλφια του τον έλεγχο της CCC. Και διατηρεί την ελπίδα ότι η υπογραφή της εικονικής σύμβασης με τον Καλογρίτσα δεν θα θεωρηθεί ότι παραβιάζει τις διατάξεις του ν. 89, που απαγορεύει ρητά την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα όσων εταιρειών υπάγονται στις διατάξεις του.

Μία ωραία ατμόσφαιρα

Καθυστερημένο μεν, αλλά νομίζω ενδιαφέρον, καθώς απεικονίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ. Οπως θα θυμάστε οι επιμελείς αναγνώστες, στο κόμμα αυτό παραλίγο να πνιγούν για μια ακόμη φορά σε μια κουταλιά νερό, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Από τη συνολική γραμμή της υπερψήφισης διαφοροποιήθηκαν δύο, ο Γιώργος (Παπανδρέου) και ο Χάρης Καστανίδης. Δεν προσήλθαν στη Βουλή να ψηφίσουν, η πρόεδρος Φώφη έγινε έξαλλη, απειλήθηκαν διαγραφές, και για την εκτόνωση της κατάστασης συγκλήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο Παπανδρέου και ο Καστανίδης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων τους.

Από όλα όσα ειπώθηκαν και μου διηγούνταν ένα βράδυ ένας-δυο εκ των συμμετόχων της συνεδρίασης, ο Παπανδρέου σήκωσε «γρήγορα τους τόνους» και επιθετικά κάλεσε τους υπόλοιπους να τον… σεβαστούν!

«Εχω τις απόψεις μου», τους είπε, «και δικαιούμαι να τις εκφράζω. Σεβαστείτε το όνομά μου, και σεβαστείτε την ιστορία μου και την προσφορά μου στο Κίνημα. Υποδείξεις δεν δέχομαι από κανένα» και άλλα πολλά και διάφορα ανάλογα.

Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής, η κυρία Λιακούλη, του την έπεσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. «Κύριε πρόεδρε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι;» τον ρώτησε κοιτώντας τον στα μάτια. «Παρακαλώ» απάντησε εκείνος, και τότε η Λιακούλη του είπε: «Γιατί με προσβάλλετε;». Τρελάθηκε ο Γιώργος. «Σας πρόσβαλα; Πώς; Με ποιον τρόπο; Είπα κάτι;».

Και η Λιακούλη, ατάραχη: «Βεβαίως και με προσβάλατε. Τρεις μέρες μου βγήκαν τα μάτια να διαβάζω το νομοσχέδιο και εσείς με προσβάλατε υποστηρίζοντας μια άποψη διαμετρικά αντίθετη».

«Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», εκεί στο ΚΙΝΑΛ.

Only in

Η λίστα των Δημοκρατικών που λένε στον Μενέντεζ να παραιτηθεί - Σιγή ιχθύος από τον άνθρωπο κλειδί

Ο πανίσχυρος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ βλέπει ακόμα και παλιούς πολιτικούς φίλους να τον εγκαταλείπουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023