Τρεις ξεχωριστούς επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι υπάλληλοι του Μουσείου Τέχνης Νέλσον – Άτκινς.

Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του δημοτικού ζωολογικού κήπου του Κάνσας αποφάσισαν να πάνε επίσκεψη, έχοντας μαζί τους τρεις πιγκουίνους Χάμπλοντ: Τους Μπαμπλς, Μάγκι και Μπέρκλεϊ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου.

«Πάντα αναζητάμε τρόπους να εμπλουτίσουμε τη ζωή τους» όπως εξήγησε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Ράντι Γουίστχοφ, προσθέτοντας: «Και να τους προσφέρουμε ερεθίσματα αυτή την περίοδο που ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός και στα ζώα μας λείπουν οι επισκέπτες που έρχονταν να τα δουν».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου, Τζούλιαν Σουγκασαγκόιτια, οι πιγκουίνοι «έδειξαν να ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στον Καραβάτζο παρά στον Μονέ».

«Οι πιγκουίνοι Χάμπολντ, με την ανθρώπινη φροντίδα, μπορεί να περάσουν τα τριάντα χρόνια ζωής» σχολίασε ο Γουίστχοφ, προσθέτοντας: «Στην άγρια φύση, αντιμετωπίζουν την απώλεια του οικοσυστήματός τους και υποφέρουν από την υπεραλίευση που εξαντλεί τις πηγές τροφής τους».

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας