Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι Αρχές της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές

Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι Αρχές της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές.

«Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση», δεδομένου ότι εντοπίστηκαν «τρεις διαφορετικές εστίες», εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Δεν μπορούμε ακόμη να εξαγάγουμε συμπεράσματα, επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία» πρόσθεσε.

Λίγο πριν από τις 8 το πρωί περαστικοί είδαν τις φλόγες και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από τη φωτιά, που σβήστηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα από περίπου 70 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκε το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο του γοτθικού ναού.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ, σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε μπροστά στο ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται στον εν λόγω καθεδρικό ναό, στο κέντρο της Νάντης.

Στις 28 Ιανουαρίου 1972 η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και το 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις το Μάιο του 1985, έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

Το 2015, πάντα στη Νάντη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν άλλον καθολικό ναό, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης της βασιλικής Σεν-Ντονασιέν-ε-Σεν-Ρογκασιέν, που κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr