Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Εκτέλεσαν και τρίτο ομοσπονδιακό κρατούμενο μέσα σε μία εβδομάδα

ΗΠΑ : Εκτέλεσαν και τρίτο ομοσπονδιακό κρατούμενο μέσα σε μία εβδομάδα

Θανατοποινίτης εκτελέστηκε χθες Παρασκευή στις ΗΠΑ, στην τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση μέσα σε μία εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει το 17χρονο μορατόριουμ.

Θανατοποινίτης, καταδικασμένος για πενταπλή δολοφονία που διέπραξε πριν 27 χρόνια, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή στις ΗΠΑ, στην τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση μέσα σε μία εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει το 17χρονο μορατόριουμ.

Κηρύχθηκε νεκρός

Ο Ντάστιν Χόνκεν, 52 ετών, κηρύχθηκε νεκρός στις 16:36, τοπική ώρα (23:36 ώρα Ελλάδας) από θανατηφόρο ένεση πεντοβαρβιτάλης, ισχυρού αναισθητικού, στην ομοσπονδιακή φυλακή Τερ Οτ στην Ιντιάνα, στις βόρειες ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Σον Νόλαν, ένας από τους δικηγόρους του Χόνκεν, είπε ότι ο πελάτης του είχε ενστερνιστεί την καθολική πίστη στη φυλακή και είχε μετανοήσει για τα εγκλήματά του.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για την κυβέρνηση να τον εκτελέσει, βιαστικά ή οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ο Νόλαν σε ανακοίνωσή του.

«Σε κάθε περίπτωση απέτυχαν»

«Σε κάθε περίπτωση, απέτυχαν. Ο Ντάστιν Χόνκεν που ήθελαν να εκτελέσουν είχε φύγει από καιρό. Ο άντρας που σκότωσαν σήμερα ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος θα μπορούσε να περάσει τις υπόλοιπες μέρες του βοηθώντας τους άλλους και να εξιλεώσει ακόμη περισσότερο τον εαυτό του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Χόνκεν καταδικάστηκε σε θάνατο το 2005 για τους φόνους πέντε ανθρώπων – δύο ανδρών που επρόκειτο να καταθέσουν εναντίον του, γυναίκας και των δύο κοριτσιών της, ηλικιών 6 και 10, το 1993 στην Αϊόβα.

Εμπορος ναρκωτικών από τα εφηβικά του χρόνια, ήταν τότε επικεφαλής τεράστιου δικτύου παραγωγής και πώλησης μεθαμφεταμίνης.

Το τέλος του μορατόριουμ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είχε ανακοινώσει πέρυσι το τέλος του μορατόριουμ για τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις, που ίσχυε από το 2003, απηχώντας τη βούληση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις 3 Νοεμβρίου, τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής, ειδικά για τους δολοφόνους αστυνομικών ή τους διακινητές ναρκωτικών.

Δύο άλλοι άντρες που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες παιδιών εκτελέστηκαν στη φυλακή Τερ Οτ νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα: Ο Ντάνιελ Λι, 47 ετών, την Τρίτη και ο Γουέσλι Πάρκεϊ, 68, την Πέμπτη.

Ο Κιθ Νίλσον, ο οποίος δολοφόνησε 10χρονο κορίτσι, πρόκειται να εκτελεστεί στις 28 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024