Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αθώοι δηλώνουν τρεις λευκοί που κατηγορούνται για δολοφονία Αφροαμερικανού

ΗΠΑ: Αθώοι δηλώνουν τρεις λευκοί που κατηγορούνται για δολοφονία Αφροαμερικανού

Οι τρεις λευκοί άνδρες που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αφροαμερικανού που έκανε τζόγκινγκ στην Τζόρτζια δήλωσαν αθώοι σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου της κομητείας Τσάθαμ

Οι τρεις λευκοί άνδρες που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αφροαμερικανού που έκανε τζόγκινγκ στην Τζόρτζια δήλωσαν αθώοι σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου της κομητείας Τσάθαμ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή σε όλη τη χώρα, αφού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση εναντίον του 25χρονου.

Ο Αμόντ Άρμπερι δολοφονήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου έξω από την παραθαλάσσια πόλη Μπράνσγουικ. Ένας πρώην αστυνομικός, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών και ο γιος του, Τράβις, 34 ετών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και διακεκριμένη επίθεση. Ο Ουίλιαμ «Ρόντι» Μπράιαν Τζούνιορ, 50 ετών, ένας γείτονάς τους, που τράβηξε το επίμαχο βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία και απόπειρα παράνομης κράτησης και περιορισμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ είδε τον Άρμπερι να κάνει τζόγκινγκ στη γειτονιά του, στα προάστια του Μπράνσγουικ και τον θεώρησε ύποπτο διαρρήκτη. Ο πατέρας φώναξε τον γιο του, οι δυο τους πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να ακολουθούν με το αυτοκίνητό τους τον νεαρό.

Ο Μπράιαν συμμετείχε στην καταδίωξη με το δικό του όχημα και τράβηξε το βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι ΜακΜάικλ να σταματούν τον Άρμπερι, ο οποίος στη συνέχεια δέχεται έναν πυροβολισμό και πέφτει νεκρός.

Ο Μπράιαν έχει ζητήσει μέσω του συνηγόρου του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς επίσης να αντικατασταθεί ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024