Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Super League 1 : Θερινή... βουτιά 30% στα πέναλτι

Super League 1 : Θερινή… βουτιά 30% στα πέναλτι

Η αξιομνημόνευτη μείωση στο ποσοστό ευστοχίας από το σημείο του πέναλτι στη διαδικασία των πλέι οφ της Super League 1

Εν μέσω θέρους καταγράφεται βουτιά 30% στο ποσοστό ευστοχίας από το σημείο του πέναλτι στη διαδικασία των πλέι οφ της Super League 1.

Είναι ενδεικτικό πως δεν κούνησαν πλεκτό οι 6 από τις συνολικά 13 εκτελέσεις. Σχεδόν οι μισές δηλαδή. Κατόπιν αυτού το επιμέρους ποσοστό ευστοχίας συρρικνώθηκε στο 53,8% τη στιγμή που στην κανονική ανερχόταν στο 84,6%.

Στις 26 αγωνιστικές της regular season είχαν καταλογιστεί 78 πέναλτι τα οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν 35 ποδοσφαιριστές αξιοποιώντας τα 66. Τα 2 από τα 12 χαμένα χρεώθηκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ (0/2), ενώ άλλα τόσα σπατάλησε και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού με τη διαφορά ότι εκείνος είχε 50% από την άσπρη βούλα (2/4).

Στην κανονική διάρκεια εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος και ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού με 6 στα 6. Στα πλέι οφ, ωστόσο, σημάδεψε το δοκάρι απέναντι στον ΟΦΗ και νικήθηκε από τον Σωκράτη Διούδη κόντρα στον Παναθηναϊκό (συνολικά 6/8).

Οι σπεσιαλίστες

Οι πιο αξιόπιστοι από την άσπρη βούλα ήταν συνολικά οι Χερόνιμο Μπαράλες (7/7 ο Αργεντινός του Αστέρα Τρίπολης) και ο Μπρούνο Γκάμα (5/5 ο Πορτογάλος του Αρη).

Παρεμπιπτόντως, ένα συμπαίκτης του Γκάμα, ο Χούλιαν Κουέστα, πιστώθηκε τρεις αποκρούσεις πέναλτι στα πλέι οφ απέναντι στον Κώστα Φορτούνη του Ολυμπιακού, τον Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ και τον Βίτορ Φιγκεϊρέδο του Αρη. Δεν νικήθηκε μάλιστα ούτε από τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη της Λαμίας στην κανονική διάρκεια και συνολικά απεσόβησε το γκολ στα 4 από τα 7 πέναλτι που κλήθηκε να διαχειριστεί ως γκολκίπερ (57,1%).

Σε αντίθεση με τα πλέι οφ, πάντως, στο μίνι πρωτάθλημα επιβίωσης -στα πλέι άουτ- το ποσοστό κυμάνθηκε πιο κοντά στο αντίστοιχο της κανονικής περιόδου. Συνολικά καταλογίστηκαν 10 πέναλτι και αξιοποιήθηκαν τα 8 (80%).

Η σούμα, λοιπόν, στη φετινή Σούπερ Λίγκα 1 μία αγωνιστική πριν από το φινάλε βγάζει 101 πέναλτι (78 κανονική διάρκεια, 13 πλέι οφ, 10 πλέι άουτ) εκ των οποίων ήταν εύστοχα τα 81 (66 κανονική διάρκεια, 7 πλέι οφ, 8 πλέι άουτ). Οπότε το ποσοστό ανέρχεται στο 80,2%.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024