Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν τα μέτρα χαλαρώνουν διπλασιάζονται οι νοσούντες

Οταν τα μέτρα χαλαρώνουν διπλασιάζονται οι νοσούντες

Οταν τα μέτρα χαλαρώνουν ο αριθμός των νοσηλευόμενων από τον κοροναϊό διπλασιάζεται

Οταν τα μέτρα χαλαρώνουν ο αριθμός των νοσηλευόμενων από τον κορωνοϊό διπλασιάζεται. Σήμερα θα σας παρουσιάσω επίσημα στοιχεία από την ημερομηνία που αποφασίστηκε να χαλαρώσουν τα μέτρα και να ανοίξουν τα σύνορα για τον τουρισμό, έως σήμερα. Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημειώστε:
Πριν χαλαρώσουν τα μέτρα και προτού ανοίξουν οι πύλες της χώρας μας προς το εξωτερικό οι νοσηλευόμενοι  με Covid-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας ήταν 42. Σήμερα διπλασιάστηκαν και έφθασαν τους 84.  Να σημειώσω εδώ, ότι όταν  στην αρχή της επιβολής του lockdown οι νοσούντες ήταν 228 με τρεις θανάτους. Τα στοιχεία αυτά τα δίνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και προέρχονται από παρατηρήσεις και ελέγχους απ΄όλη την χώρα. Αλλά δεν είναι μόνον ότι διπλασιάστηκαν αυτοί που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, είναι και η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Μάχη για ζωή στις ΜΕΘ

Την 1η Ιουλίου οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 9. Σήμερα είναι 13. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 4. Στις ΜΕΘ όλης της χώρας δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός από τους 13 διασωληνωμένους. Δηλαδή όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι.  Επιπλέον τον Ιούλιο μειώθηκε και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων. Αυτό ίσως να είναι το πλέον ανησυχητικό στοιχείο αφού ο φονικός ιός φαίνεται τελευταίως να «κτυπά» νεότερες ηλικίες. Οι μεγαλύτερες ηλικίες προσέχουν περισσότερο, έμαθαν να αποφεύγουν τους συνωστισμούς, να κρατούν αποστάσεις να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Τα στοιχεία πάντως είναι σοκαριστικά. Οπως με πληροφορούν από το συντονιστικό κέντρο της νοσηλείας Covid-19 ανάμεσα, στους 84 νοσηλευόμενους σ΄όλα τα νοσοκομεία, βρίσκονται άτομα ηλικίας 21 έως 40 ετών.  Οι ειδικοί (επιστήμονες και Λοιμωξιολόγοι) αναμένουν όμως και άλλα στοιχεία…

Για παράδειγμα, όπως με πληροφορεί ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος υπάρχουν περίοδοι λανθάνουσες για την εξέλιξη της νόσου. Μπορεί φερ΄ειπείν η νόσος να εμφανιστεί σε μία εβδομάδα από τη στιγμή που κάποιος κόλλησε τον ιό. Εάν για παράδειγμα κάποιος τουρίστας που ήρθε σήμερα στην χώρα μας είναι μολυσμένος με τον ιό και δεν έχει άμεσα συμπτώματα, δεν αποκλείεται αυτά να εμφανιστούν  στο διάστημα μιας εβδομάδας

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024