Βόλος : Επίθεση με μολότοφ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας μεγάλο μέρος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στον Βόλο, έπειτα από εμπρησμό, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες.
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας μεγάλο μέρος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στον Βόλο, έπειτα από εμπρησμό, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 και στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλούς πυροσβέστες.
Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία του Τοπογραφικού Τμήματος και -όπως δείχνουν τα στοιχεία- ο εμπρηστικός μηχανισμός ή οι βόμβες μολότοφ ερρίφθησαν στο κτίριο από παράθυρο της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου. Από τη φωτιά κάηκε το αρχείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και προκλήθηκαν ζημιές σε όλα τα γραφεία του ισογείου και στον διάδρομο. Ο εμπρησμός φαίνεται πως ήταν προσχεδιασμένος, καθώς στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εκτός από την Πυροσβεστική στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διότι σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολινδρίνη οι δράστες έριξαν εντός του κτιρίου τρεις βόμβες μολότοφ, εκ των οποίων εξερράγησαν οι δύο.

Πηγή εικόνας: magnesianews.gr
Στις 8:00 ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ότι το κεντρικό κτίριο του Διοικητηρίου, πλην των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, της Κτηνιατρικής, και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια, δεν θα λειτουργήσει λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες.
- Ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442