Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Καμπανάκι κινδύνου» σε Κρήτη, Βόλο, Σαντορίνη με νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός: «Καμπανάκι κινδύνου» σε Κρήτη, Βόλο, Σαντορίνη με νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώνονται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

«Καμπανάκι» κινδύνου έχει χτυπήσει σε Βόλο, Κρήτη και Σαντορίνη, καθώς επιβεβαιώνονται το ένα μετά το άλλο τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού.

Στον Βόλο θετική στον ιό βρέθηκε μια 40χρονη γυναίκα που εμφάνισε συμπτώματα και  μετέβη στο Πολυϊατρείο της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ, όπου και υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ κοροναϊού.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την COVID-19.

Η γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτισης των επαφών με πρώτο το σύζυγό της.

Νέα κρούσματα και στην Κρήτη

Ακόμα δύο κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στην Κρήτη, καθώς μετά από έναν 55χρονο θετικό στον ιό που νοσηλεύεται στην Μονάδα COVID-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εξετάσεις έδειξαν μολύνθηκε και η 38χρονη γυναίκα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 55χρονος και η 38χρονη είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της νόσου.

Τέλος, στο ένα εκ των τριών καταλυμάτων καραντίνας της Χερσονήσου βρίσκεται ένα παιδάκι, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών, αφού βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για μέλος τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Η μητέρα μαζί με το παιδάκι που έχει προσβληθεί από τον ιό διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, κατά το ίδιο Μέσο.

Συναγερμός και στη Σαντορίνη: Πρώτο θετικό κρούσμα στο νησί

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Σαντορίνη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διαγνώστηκε σήμερα, Παρασκευή, το πρώτο κρούσμα με κοροναϊό στο νησί.

Πρόκειται για μία γυναίκα με καταγωγή από την Ρουμανία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κρούσμα φέρεται να μην εμφανίζει μέχρι στιγμής κάποιο σύμπτωμα.

Το κρούσμα εντοπίστηκε αφού πέρασε από δειγματοληπτικό έλεγχο από μονάδες του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο του νησιού.

Η ασυμπτωματική τουρίστρια έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στο νησί, ενώ αναμένεται να γίνει και δεύτερο τεστ για τον Covid-19.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024