Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στον ανακριτή ο δράστης

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στον ανακριτή ο δράστης

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, μετά τις 8 το πρωί, για να απολογηθεί ο 45χρονος δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, μετά τις 8 το πρωί, για να απολογηθεί ο 45χρονος δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Ο χώρος των δικαστηρίων θυμίζει “φρούριο”, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Ο 45χρονος, που προκάλεσε τον απόλυτο τρόμο, χτυπώντας με το τσεκούρι όποιον έβλεπε μπροστά του, ευθύνεται για το σοβαρό τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Σε κρίσιμη κατάσταση 56χρονος υπάλληλος – Έχασε το δεξί της μάτι μια συνάδελφός του

Ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος που νοσηλεύεται στη 2η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι από το χτύπημα που δέχτηκε με το τσεκούρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση μίας 66χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί.

Η ασθενής  Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο, αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ασθενής Μ.Μ. 47 ετών φέρει θλαστικό τραύμα, κάταγμα κρανίου, χτυπήματα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο διευθυντής της ΔΟΥ πέφτοντας πάνω στον δράστη και κατάφερε να τον αφοπλίσει μαζί με έναν άλλο υπάλληλο της Εφορίας.

«Είμαι σοκαρισμένος. Τρέχαμε να σωθούμε»

Ένα από τα παραλίγο θύματα του 45χρονου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»  για το τραγικό σκηνικό.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας , Ηλίας Ζουμπούλης, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το τσεκούρι του δράστη.

«Ήμουν παρών σε κάποιο μέρος του επεισοδίου. Τρέχαμε να σωθούμε γιατί είχαμε κάποιον με τσεκούρι να μας κυνηγάει. Δύο συνάδελφοι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Είμαι σοκαρισμένος. Είδα το βίντεο από την επίθεση σε βάρος μας. Από τη μία λυπάμαι για τους συναδέλφους, από την άλλη χαίρομαι που μπορώ να μιλάω με εσάς» τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως οι κινήσεις και τα λόγια του 45χρονου έδειχναν ότι είχε μελετήσει την επίθεση και πως «ήθελε να σκοτώσει».

Είχε σχεδιάσει την επίθεση;

Ο δράστης δεν είπε το παραμικρό κατά την σύλληψη του, μη θέλοντας να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τα αίτια της πράξης του.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το 2017 είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε με το τσεκούρι στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Εξετάζεται δε και η περίπτωση να έδρασε έχοντας σχεδιάσει και προετοιμάσει την επίθεση, αφού είχε θεαθεί αρκετές φορές στην ΔΟΥ Κοζάνης το τελευταίο διάστημα.

«Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…»».

Όλα έγιναν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 45χρονος αφού άφησε τα στοιχεία του στην είσοδο και θερμομετρήθηκε για τον κοροναϊό, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, πήγε στο τμήμα Εισοδήματος, πέρασε πίσω από τα γκισέ, έβγαλε από το σακίδιό του το τσεκούρι και άρχισε με μανία να χτυπά όποιον βρισκόταν γύρω του.

Οι εφοριακοί και οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην εφορία έζησαν τον απόλυτο τρόμο. Τελικά, ο διευθυντής και ένας εργαζόμενος κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να του πάρουν το τσεκούρι και να τον ρίξουν στο πάτωμα, προκειμένου να καλέσουν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Οπως αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «Ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου, κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Στάση εργασίας εφοριακών

Στο μεταξύ, πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εφοριακούς στην Κοζάνη που δέχθηκαν χθες δολοφονική επίθεση με τσεκούρι.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024