Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίντρις Έλμπα : Δεν πιστεύω στη λογοκρισία στον κινηματογράφο

Ίντρις Έλμπα : Δεν πιστεύω στη λογοκρισία στον κινηματογράφο

«Είμαι οπαδός της ελευθερίας του λόγου» δηλώνει ο Ίντρις Έλπμα με φόντο την απομάκρυνση ταινιών και σειρών από πλατφόρμες streaming, οι οποίες είχαν ή θεωρήθηκε ότι είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο

Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα υποστήριξε ότι το ρατσιστικό περιεχόμενο στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές πρέπει να συνοδεύεται από σχετική προειδοποίηση, μιλώντας ταυτόχρονα για την ανάγκη δημιουργίας ενός σχετικού συστήματος αξιολόγησης.

Η τοποθέτηση του Ίντρις Έλμπα ήρθε μετά την απομάκρυνση ταινιών και σειρών από πλατφόρμες streaming, οι οποίες είχαν ή θεωρήθηκε ότι είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο, όπως το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα αξιολόγησης που θα προειδοποιεί τους θεατές ότι μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά περιέχει ξεπερασμένες ή προσβλητικές απόψεις.

«Είμαι οπαδός της ελευθερίας του λόγου» δήλωσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Ίντρις Έλμπα μιλώντας στο Radio Times.

«Ωστόσο το θέμα της ελευθερίας του λόγου είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για όλους. Γι’ αυτό θα έπρεπε να έχουμε ένα σύστημα αξιολόγησης», είπε, σαν αυτό που αφορά την καταλληλότητα των προγραμμάτων με βάση την ηλικία.

«Για να διακωμωδήσεις την αλήθεια, πρέπει να ξέρεις την αλήθεια. Αλλά για να λογοκρίνεις ρατσιστικά θέματα σε μια εκπομπή, νομίζω ότι οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι έκαναν τις εκπομπές μ’ αυτόν τον τρόπο» υποστήριξε ο Ίντρις Έλμπα και συνέχισε:

«Από σεβασμό για την εποχή και το κίνημα, οι έχοντες τα αρχεία αφαιρούν κομμάτια νομίζοντας ότι είναι άκαιρα αυτήν την περίοδο… αλλά νομίζω, για να πάμε μπροστά, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελευθερία του λόγου είναι αποδεκτή και το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τι περιέχει αυτό που βλέπει».

«Δεν πιστεύω στη λογοκρισία. Πιστεύω ότι πρέπει να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Διότι, τελικά, είμαστε οι δημιουργοί ιστοριών», πρόσθεσε ο Έλμπα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024