Τουρκία: Δικαστήριο καταδίκασε γερμανοτούρκο δημοσιογράφο για τρομοκρατία
Ο Γιουτζέλ είχε αποφυλακισθεί τον Φεβρουάριο 2018 αφού είχε παραμένει έναν χρόνο στη φυλακή χωρίς να έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες. Επέστρεψε στο Βερολίνο αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Ο Γιουτζέλ αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην τον γερμανοτούρκο δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ σε φυλάκιση 2 ετών και 9 μηνών για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και το Βερολίνο.
Ο Γιουτζέλ είχε αποφυλακισθεί τον Φεβρουάριο 2018 αφού είχε παραμένει έναν χρόνο στη φυλακή χωρίς να έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες. Επέστρεψε στο Βερολίνο αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Ο Γιουτζέλ αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.
Ο δημοσιογράφος κατηγορούνταν ότι διέδωσε προπαγάνδα υπέρ τόσο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιερωμένου που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι εξύφανε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, όσο και υπέρ του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που από τα χρόνια του 1980 διεξάγει ένοπλη εξέγερση στην Τουρκία.
Η σύλληψη του Γιουτζέλ είχε οδηγήσει σε παρατεταμένη ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία. Λίγο μετά τη σύλληψή του, το Βερολίνο απαγόρευσε σε τούρκους υπουργούς να εκφωνούν ομιλίες σε συγκεντρώσεις εκπατρισμένων τούρκων ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τον Γιουτζέλ τρομοκράτη πράκτορα και η Άγκυρα κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποστηρίζει το δίκτυο του Γκιουλέν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H Κίνα ελπίζει να κερδίσει από τον πόλεμο στο Ιράν – Περιμένοντας την αμερικανική αυτοκρατορία να καταρρεύσει
- Υπογράφεται την Παρασκευή (3/4) η σύμβαση για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού (pics)
- Φρικιαστικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Νεκρό βρέφος 7 μηνών στο καρότσι του από πυροβολισμούς
- Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα – 752 μόνο στην Αττική
- «Κούρσα» για δύο ο πάγκος της Σκουάντρα Ατζούρα
- Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του
- Φωτιά σε φορτηγό στη λεωφόρο Κηφισού – Καθυστερήσεις στο ύψος της Αχαρνών
- Repubblica: «Όλο και πιο κοντά στην Αρμάνι Μιλάνο ο Πίτερς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442