Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για το βίντεο με αστυνομικούς και διαδηλωτές από την πλ. Βικτωρίας

Αντιδράσεις για το βίντεο με αστυνομικούς και διαδηλωτές από την πλ. Βικτωρίας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Σοβαρά ερωτήματα, ωστόσο, προκαλούν βίντεο και φωτογραφίες από τη βίαιη επέμβαση αστυνομικών κατά διαδηλωτών, μετά τη δυναμική αντιρατσιστική διαδήλωση.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν δημοσιογράφοι για το βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που προκάλεσε αντιδράσεις.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έδειχνε αστυνομικό να «φυτεύει» βόμβα σε σάκο διαδηλωτή, σχολίασαν ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης πολιτικός συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Λάμπρος Καλαρρύτης δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών» και ο Γιάννης Τσαπρούνης, διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Ο Δ. Κουκλουμπέρης τόνισε πως στην πλ. Βικτωρίας έχουν βρει καταφύγιο πρόσφυγες που έχουν φύγει από τις δομές φιλοξενίας.

«Το περιστατικό σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί» είπε αναφερόμενος στο βίντεο, ενώ  σχολίασε πως «δεν πρέπει να ξαναζήσουμε περιστατικά όπως αυτό πριν από δέκα χρόνια στον Αγ. Παντελεήμονα με πολίτες που έκαναν τους αγανακτισμένους και απειλούσαν μετανάστες».

Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Λαμπρος Καλλαρύτης, ο οποίος σχολίασε ότι είναι δικαίωμα των κατοίκων να διαμαρτύρονται για ζητήματα που αφορούν τη «βίαιη αλλαγή της ζωή τους» και αναρωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος των «αλληλέγγυων».

Ο διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Τσαπρούνης σχολίασε ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης του βίντεο, τι θα καταθέσει ο άνδρας που συνελήφθη και τι θα καταθέσουν οι αστυνομικοί. Σε κάθε περίπτωση όλα πρέπει να ελέγχονται και να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές.

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης συνολικά γύρω από τα φαινόμενα αστυνομικής βίας εναντίον διαδηλωτών και της κατάχρησης εξουσίας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Στο μεταξύ αντίδραση για το θέμα του βίντεο υπήρξε κατά τη διάρκεια της εκπομπής από πλευράς ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το MEGA, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισαν πως επρόκειτο για αντικείμενα – κοντάρια και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό – που είχαν κατασχεθεί και τα οποία τοποθετήθηκαν σε δίκυκλο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, προκειμένου στη  συνέχεια να μεταφερθούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024