Η αναλυτική παρουσίαση για τη σύσταση και τη λειτουργία της bad bank θα περιλαμβάνεται στην Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας που θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα

Τις θέσεις της για τη δημιουργία της λεγόμενης «κακής τράπεζα» (bad bank) η οποία προορίζεται να λειτουργήσει συμπληρωματιά με το σχέδιο «Ηρακλής» της κυβέρνησης για την μείωση των κόκκινων δανείων, θα παρουσιάσει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αναλυτική παρουσίαση για τη σύσταση και τη λειτουργία της bad bank θα περιλαμβάνεται στην Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας που θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έχει επισημάνει την ανάγκη να λειτουργήσει παράλληλα με τον ΗΡΑΚΛΗ και ένα ακόμη σχήμα το οποίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΤτΕ φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους και επενδυτικές τράπεζες, προκειμένου να τη συνδράμουν στο έργο της δημιουργίας μίας τέτοιας τράπεζας. Επιπλέον στην Εκθεση θα περιλαμβάνονται στοιχεία για την εξέλιξη των κόκκινων δανείων και εκτιμήσεις για την περαιτέρω πορεία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr