Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : «Be cool» είπε ο Μακρόν σε διαδηλωτές που τον έκραξαν

Γαλλία : «Be cool» είπε ο Μακρόν σε διαδηλωτές που τον έκραξαν

Σε έναν διαδηλωτή που του είπε ότι δεν θα τον ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ο Μακρόν γέλασε ειρωνικά και του είπε «Κάνε ό,τι θες».

Σε δύσκολη θέση ήρθε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θέλησε να απολαύσει μια βόλτα στο Παρίσι την Ημέρα της Βαστίλης (εθνική αργία για τους Γάλλους) και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αμέριμνος της βόλτα του στον Κήπο του Κεραμεικού μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, διαδηλωτές τον εντόπισαν και άρχισαν να τον γιουχάρουν.

Πολλοί από αυτούς φώναζαν μάλιστα «Μακρόν, παραιτήσου» («Macron demission»).

Η απίστευτη απάντηση του Μακρόν: «Χαλαρώστε λίγο…»

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν δίστασε να πλησιάσει τους διαμαρτυρόμενους – όσο του επέτρεψαν οι σωματοφύλακές του – και να κάνει ένα έντονο διάλογο με τους διαδηλωτές, αναφερόμενος σε θέματα, όπως η αστυνομία ή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Είναι αργία. Κάνω μια βόλτα, δείχνω σεβασμό… Χαλαρώστε (Be cool), μην φωνάζετε», είπε ο Μακρόν.

Κάποιοι από το πλήθος του φώναξαν να παραιτηθεί και ένας εξ αυτών τον επέπληξε για τους αστυνομικούς σε μηχανές που χρησιμοποιούνταν για να ελέγξουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων».

«Σας εύχομαι καλή 14η Ιουλίου. Μπορείτε να διαμαρτύρεστε, έχουμε δημοκρατία. Να έχετε μια καλή ημέρα», πρόσθεσε ο Μακρόν, σημειώνοντας πως ορισμένες διαδηλώσεις κατέληξαν σε βίαια επεισόδια.

«Σας ακούω, άκουσα τι ζητάτε, όμως ζητάω από εσάς μια δέσμευση: να χαλαρώσετε, όχι στη βία, όχι σε ανόητα πράγματα, κανένας σας. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα τα βγάλουμε πέρα».

Ορισμένοι διερωτήθηκαν για την απόφαση του Γάλλου προέδρου να βγει για μια βόλτα έξω σε μια ημέρα, όπου αναμένονταν διαδηλώσεις.

Σε έναν διαδηλωτή που του είπε ότι δεν θα τον ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ο Μακρόν γέλασε ειρωνικά και του είπε «Κάνε ό,τι θες».

«Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση που δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρό, όμως θα μπορούσε να λάβει διαφορετικές διαστάσεις», δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Κριστιάν Γιακόμπ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια του Μακρόν δεν απειλήθηκε ποτέ.

«Μπορεί να βγαίνει από το προεδρικό μέγαρο για να πάρει λίγο καθαρό αέρα και να συναντηθεί με Γάλλους ψηφοφόρους, κάτι που είναι καλό», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024