Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. «Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κοροναϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000».
Δεν πληρώνονται το μισθό τους
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων».
Η Ομοσπονδία προσθέτει επίσης ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας «δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα».
Ενδεικτικές της οξύτητας του προβλήματος με τα δεδουλευμένα που δεν πληρώνονται οι υγειονομικοί είναι και τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ):
«Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς – ΓΟΝΚ οι πρόσθετες εφημερίες από τον Ιανουάριο 2019 έως και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, στο σύνολο των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας πανελλαδικά καθυστερούν οι πληρωμές των δεδουλευμένων εφημεριών τόσο των τακτικών όσο και των πρόσθετων.
Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά για μία ακόμη φορά πόσο υποκριτικά είναι τα ευχαριστώ της Κυβέρνησης στους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του ΓΟΝΚ. Απαιτούμε την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων μας».
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442