Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.  «Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κοροναϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000».

Δεν πληρώνονται το μισθό τους

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων».

Η Ομοσπονδία προσθέτει επίσης ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας «δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα».

Ενδεικτικές της οξύτητας του προβλήματος με τα δεδουλευμένα που δεν πληρώνονται οι υγειονομικοί είναι και τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ):

«Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς – ΓΟΝΚ οι πρόσθετες εφημερίες από τον Ιανουάριο 2019 έως και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, στο σύνολο των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας πανελλαδικά καθυστερούν οι πληρωμές των δεδουλευμένων εφημεριών τόσο των τακτικών όσο και των πρόσθετων.

Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά για μία ακόμη φορά πόσο υποκριτικά είναι τα ευχαριστώ της Κυβέρνησης στους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του ΓΟΝΚ. Απαιτούμε την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων μας».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024