Αγία Σοφία: Δεν θα καλυφθούν με λέιζερ τα ψηφιδωτά, λέει ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Η κάλυψη με το λέιζερ ή με κάποιο είδος φωτός δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα του υπουργείου μας» ανέφερε ο υπουργός.
Διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία θα καλυφθούν με λέιζερ ή με τη χρήση φωτός ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.
Η κάλυψη με το λέιζερ ή με κάποιο είδος φωτός δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα του υπουργείου μας» ανέφερε ο υπουργός.
Στη συνέχεια ερωτήθηκε εάν θα καλυφθούν οι εικόνες και οι αγιογραφίες με κουρτίνες.
«Περιμένετε ως την 24η Ιουλίου. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ούτε λέιζερ, ούτε φως θα είναι, αυτό είναι σαφές”.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι υπάρχει ευαισθησία όσον αφορά στην προστασία της Αγίας Σοφίας.
«Ακόμη και η εσωτερική και εξωτερική αποκατάσταση θα επιταχυνθεί. Θα διαθέσουμε πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από δω και στο εξής».
Να σημειωθεί πως οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων που με ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί έκανε λόγο για κάλυψη των αγιογραφιών ακόμη και με κάποιου είδους φως.
Diyanet: "Ayasofya Camisi'ndeki resimler, uygun yöntemlerle namaz vakitlerinde perdelenmeli ve karartılmalıdır."
— AA Canlı (@AACanli) July 14, 2020
Στην ίδια ανακοίνωση η Diyanet υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κάποιο θρησκευτικό εμπόδιο» στο να είναι προσβάσιμο το «τζαμί» σε ώρες εκτός προσευχής καθώς και ότι «η ύπαρξη των αγιογραφιών δεν αποτελεί κίνδυνο για την κανονικότητα των προσευχών που θα διεξαχθούν στην Αγία Σοφία.
Diyanet: "Ayasofya Camisi'nin ibadet vakitleri dışında ziyarete açık tutulmasında, dini açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır."
— AA Canlı (@AACanli) July 14, 2020
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442