Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα στήριξης της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο και ρύθμιση χρεών

Μέτρα στήριξης της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο και ρύθμιση χρεών

Η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μερικά από αυτά

Όλα τα μέτρα στήριξης της αγοράς που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ανέλυσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Αθανασία Ακρίβου.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μερικά από αυτά. Για τα τελευταία έχουν ήδη δοθεί 5,5, δισ. και αναμένονται άλλα 800 εκατομ. για εκκρεμείς αιτήσεις. Ακόμα, είναι η μείωση προκαταβολής φόρου, οι δόσεις της εφορίας, η δυνατότητα αναστολών στις τουριστικές επιχειρήσεις και τις μεταφορές, αλλά και το πρόγραμμα «Συν-εργασία» με την επέκταση της επιδότησης κατά 60% των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι επίσης η μείωση ενοικίων στην εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές και ο μειωμένος ΦΠΑ κατά 13% σε μεταφορές, καφέ και μη αλκοολούχα ποτά.

Αναφορικά με τα χρέη που συσσωρεύθηκαν λόγω κοροναϊού, αυτά αφορούν τις παγωμένες οφειλές οι οποίες θα ρυθμίζονται με 12 άτοκες ή 24 δόσεις με επιτόκιο. Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, οι πληττόμενες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια.

Όλα τα παραπάνω σχολίασε η φοροτεχνικός, Σάντρα Γεράγγελου υποστηρίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει πίεση γιατί οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δεν έχουν μπει ακόμα στη διαδικασία να πληρώσουν. Θα κληθούν από Αύγουστο και μετά, οπότε και θα προστεθούν και οι φόροι εισοδήματος, αλλά και το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ.

Η μείωση της προκαταβολής δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στις φορολογικές δηλώσεις. Μέχρι τις 31 Ιουλίου που είναι και η πρώτη δόση, θα έχει ενσωματωθεί η μείωση της προκαταβολής. Επίσης δεν έχει ενσωματωθεί η αύξηση των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις, αλλά και η έκπτωση του 2% για κάποιον που θα επιλέξει να εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος.

Υποστήριξε ακόμα, πως η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι αναγκαία, καθώς είναι αδύνατον να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις μέσα στις προθεσμίες που έχουν οριστεί.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024