Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι έχουμε μια νέα έξαρση του ιού, με διαφορετικά ωστόσο χαρακτηριστικά από την πρώτη. «Έχουμε μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων, τα οποία προέρχονται από δύο πύλες. Η μία πύλη είναι το εξωτερικό και η άλλη η διασπορά στην κοινότητα»
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.
Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι έχουμε μια νέα έξαρση του ιού, με διαφορετικά ωστόσο χαρακτηριστικά από την πρώτη. «Έχουμε μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων, τα οποία προέρχονται από δύο πύλες. Η μία πύλη είναι το εξωτερικό και η άλλη η διασπορά στην κοινότητα».
Αναφερόμενος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ο καθηγητής σημείωσε πως παρατηρείται συνωστισμός χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
«Υπάρχει μια χαλάρωση, μια αύξηση του συγχρωτισμού και όλα αυτά γίνονται χωρίς τη λήψη μέτρων».
Το πρόβλημα έρχεται από τα Βαλκάνια
Σχετικά με την απελευθέρωση των πτήσεων από τις 15 Ιουλίου, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως το πρόβλημα έγκειται κυρίως στους επισκέπτες από τα Βαλκάνια.
«Έχουμε την ατυχία να υπάρχει μια τεράστια έξαρση στα Βαλκάνια. Οπότε το πρόβλημα εισαγωγής κρουσμάτων ξεκινάει από τα Βόρεια. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη προς Βορρά».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).