
Βατόπουλος : Καμπανάκι για πανηγύρια και ορφανά κρούσματα κοροναϊού
Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο κ. Βατόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά χαρακτήρισε, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τα ορφανά κρούσματα κοροναϊού, που καταγράφονται στην Ελλάδα, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τα πανηγύρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος».
Ο ίδιος, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.
Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνει ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»





