Γαλλίδα ευρωβουλεύτης στο MEGA: Εάν η Τουρκία δεν θέλει διάλογο, θα έχει συνέπειες
«Ανήκουμε στην ίδια συμμαχία, το ΝΑΤΟ, και η γαλλική φρεγάτα έγινε στόχος μια τουρκικής. Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι. Θέλουμε να μάθουμε γιατί μια τουρκική φρεγάτα ένιωθε τόσο άβολα με μια αποστολή του ΝΑΤΟ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη» είπε η Ναταλί Λουαζό
Για την τουρκική παραβατικότητα και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί μίλησε στο MEGA h Γαλλίδα ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωβουλής και άλλοτε «δεξί χέρι» του Εμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, Ναταλί Λουαζό.
«Ανήκουμε στην ίδια συμμαχία, το ΝΑΤΟ, και η γαλλική φρεγάτα έγινε στόχος μια τουρκικής. Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι. Θέλουμε να μάθουμε γιατί μια τουρκική φρεγάτα ένιωθε τόσο άβολα με μια αποστολή του ΝΑΤΟ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Θέλουμε απαντήσεις και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπήρξαν ήδη επεισόδια με ιταλικές και ελληνικές φρεγάτες, συνεπώς το θέμα είναι γενικό. Μιλάμε για τη Συρία αλλά ας μιλήσουμε για τις παράνομες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Ας μιλήσουμε για την τουρκική παρουσία στη Συρία που αποδυναμώνει τον αγώνα της Ευρώπης κατά του Ισλαμικού Κράτους. Υπάρχει κοινή ανησυχία σε όλη την Ευρώπη ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά. Η Τουρκία είναι γείτονας, αλλά πρέπει να σέβεται την Ευρώπη» τόνισε η κ. Λουαζό.
«Εάν όχι με διάλογο και συνεργασία, τότε θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Η αίσθησή μου είναι ότι για την ώρα δεν έχουμε τις ίδιες αξίες με το τουρκικό καθεστώς. Και για αυτό το λόγο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έχουνε ανασταλεί. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι ίσως δεν έχουμε και τα ίδια συμφέροντα αναφορικά με την ασφάλεια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
- Κωνσταντοπούλου: Τους 4 «ιδιώτες» τους πετάξανε σαν τα σκυλιά, ενώ είναι συνεργάτες τους – Ο Μητσοτάκης θυσίασε συνεργάτες, εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη
- Νέα δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχει έρθει το παραμικρό», λένε από τη Βουλή
- Η ΚΕΔΕ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στρατηγική προτάσεων και διεκδικήσεων
- Ψαρόπουλος: Αυτή η δίκη είναι ο αγώνας της ζωής μου
- Μανώλης Μητσιάς για Μαρινέλλα: «Σφράγισε με την προσωπική της φωνή και ευαισθησία το ελληνικό τραγούδι»
- Φάμελλος σε Κακλαμάνη: Η κυβέρνηση απαξιώνει το Κοινοβούλιο και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες
- Τέμπη: «Ελπίζω σε μία δίκαιη δίκη – Ο γιος μου ζει στο σκοτάδι» λέει ο πατέρας του Γεράσιμου
- Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη Ζωή Δανιηλίδου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442