Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Σοφία : «Βράζει» το Twitter μετά την απόφαση για μετατροπή της σε τζαμί

Αγία Σοφία : «Βράζει» το Twitter μετά την απόφαση για μετατροπή της σε τζαμί

Έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει ξεσηκώσει από το μεσημέρι η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μια απόφαση για την οποία άνοιξε τον δρόμο το τουρκικό ΣτΕ και επικύρωσε λίγα λεπτά αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει ξεσηκώσει από το μεσημέρι η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μια απόφαση για την οποία άνοιξε τον δρόμο το τουρκικό ΣτΕ και επικύρωσε λίγα λεπτά αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αντιδράσεις ήρθαν… κυριολεκτικά από παντού. Φυσικά από αυτή τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το Twitter, αφού σε χρόνο ρεκόρ τόσο το ελληνικό #Αγια_Σοφια, όσο και το αγγλικό #HagiaSophia βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των trends με περισσότερα από 32 και 40 χιλιάδες αναρτήσεις αντίστοιχα.

Τα «στρατόπεδα» στα οποία χωρίστηκαν οι χρήστες ήταν δύο: όσοι αντιδρούσαν με την εν λόγω απόφαση σπεύδοντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους, καθώς και οι υπόλοιποι -κυρίως τούρκοι πολίτες- που ήθελαν να εκφράσουν τη χαρά τους και να… ενοχλήσουν τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς ο διάλογος δεν κινούνταν πάντα σε κόσμια επίπεδα, αφού πολλές αναρτήσεις ξέφευγαν από το πλαίσιο της έκφρασης μιας γνώμης και κινούνταν στα όρια της χυδαιότητας.

Πάντως, όσον αφορά το ελληνικό twitter επικρατεί αναβρασμός. Φυσικά, ούτε από το ελληνικό twitter έλειψαν οι ακραίες απόψεις.

Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024