Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φτιάξε και συ τώρα το δικό σου app!

Φτιάξε και συ τώρα το δικό σου app!

Ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκίνησε!

Το Kodika.io του Κωνσταντίνου Αντωνοπούλου αποτελεί μία εφαρμογή για iPad και Mac που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Οι χρήστες δηλαδή μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές, χωρίς να γράψουν κώδικα.

Πώς λειτουργεί: Ο χρήστης μέσω της εφαρμογής (διαθέσιμη για Mac και iPad) μπορεί να σχεδιάσει το δικό του app κάνοντας drag-and-drop εικόνες, κείμενα, κουμπιά, λίστες και πολλά άλλα. Επίσης έχει την δυνατότητα να “προγραμματίσει” την εφαρμογή του και να την συνδέσει με κάποιο server ώστε να αντλήσει δεδομένα, χωρίς να χρειαστεί να γράψει κώδικα.

Όραμα: Το όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου είναι να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών, πολύπλοκων εφαρμογών με ευκολία και χωρίς κώδικα, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού – επιτρέποντας σε developers, designers, εταιρικά τμήματα IT και μαθητές να εκμεταλλευτούν την δημιουργικότητά τους.

H πρόταση Κodika πήρε μέρος στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση και στήριξη της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, και έλαβε το πρώτο χρηματικό βραβείο (€20.000).

Ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκίνησε!

Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στο Διαγωνισμό στέλνοντας τη δική σας ατομική ή ομαδική πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση στην ηλεκτρονική διεύθυνση nbg.gr/nbgseeds/competition μέχρι 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024