Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλος Περίπατος: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσε πολίτης

Μεγάλος Περίπατος: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσε πολίτης

Συγκεκριμένα ο πολίτης, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητά να ακυρωθεί η από 21 Μαΐου 2020 απόφαση για «την επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID-19».

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε προσφυγή με αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία δόθηκε έγκριση για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Συγκεκριμένα ο πολίτης, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητά να ακυρωθεί η από 21 Μαΐου 2020 απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Υποδομών Ιωάννη Κεφαλογιάννη για «την επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID-19».

Ο Θεόδωρος Γαζούλης, πληρεξούσιος δικηγόρος του πολίτη που προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης, ότι για την έκδοση της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά και η σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς από τα απαγορευτικά μέτρα εξαιρούνται μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, κ.λπ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024