Στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προέβη, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην εξής τοποθέτηση:

Κάνουν πλάτες

«Την ώρα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της αστικής τάξης και της κυβέρνησης της Τουρκίας τόσο η ΕΕ, όσο και το ΝΑΤΟ τη συγκαλύπτουν, κάνοντάς της «πλάτες», δυναμώνοντας την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ, όπως λένε, «στρατηγικών εταίρων».

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και τα επικίνδυνα σχέδια που ήδη εξυφαίνονται για την αποδοχή επικίνδυνων διευθετήσεων σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, κάτω από αμερικανοΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, με την ΕΕ πρόθυμο διαμεσολαβητή, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, βάζουν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν έχουν καμιά σχέση με την υπεράσπιση συνόρων, κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν, είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών.

Οι γενικότεροι ανταγωνισμοί και η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς επιδρούν στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Απεμπλοκή και αποδέσμευση

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μεγάλες, συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Αυτή η στρατηγική σύμπλευσή τους δεν κρύβεται, ούτε η επιδίωξή τους να διασκεδάσουν την πολιτική υπόθαλψης της επιθετικότητας της τούρκικης αστικής τάξης από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ υπεύθυνα αποκαλύπτει αυτά τα σχέδια, ενημερώνει τους εργαζόμενους και καταβάλλει προσπάθεια για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών που γίνεται συνεχώς πιο επίκαιρη και αναγκαία.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη θέση: Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συμβάσεων που τα καθορίζουν, εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη μη συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων, το κλείσιμο των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες».

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας