Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Panther ProgettoUno: Ξαναγράφοντας την ιστορία

Panther ProgettoUno: Ξαναγράφοντας την ιστορία

Με έμπνευση την De Tomaso Pantera, o ιταλός κατασκευαστής ARES παρουσιάζει ένα γοητευτικό σύγχρονο supercar με ρετρό αισθητική και γονίδια Lamborghini.

Ο ιταλός κατασκευαστής ARES, κρατώντας την υπόσχεσή του παρουσίασε ένα σύγχρονο supercar με έμπνευση από την θρυλική De Tomaso Pantera και με αυτό που θα αποκαλούσε κανείς μεταρετρό αισθητική.

Το ProgettoUno όπως ονομάζεται θα κατασκευαστεί σε μόλις 21 μονάδες οι οποίες θα διατεθούν προς 515.000 ευρώ.

Τη βάση για το ProgettoUno αποτέλεσε το πλαίσιο της Lamborghini Huracan, ωστόσο, όπως είναι προφανές οι σχεδιαστές της ARES κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνουν πιστή στην έμπνευση της De Tomaso Pantera, εξασφαλίζοντας στο γοητευτικό supercar την ίδια σιλουέτα με το σφηνοειδές καπό και τα αναδυόμενα, ρετρό φωτιστικά σώματα.

Αντιστοίχως, το κάλυμμα κινητήρα υιοθετεί την ίδια «φολιδωτή» αισθητική όπως και στην περίπτωση της De Tomaso Pantera ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν ο αιχμηρός αεροδυναμικός διαχύτης ο οποίος φιλοξενεί τις χορταστικές απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, πιστό στο πνεύμα της Pantera, το ProgettoUno διαθέτει μεγαλύτερου διαμετρήματος τροχούς πίσω.

Στο εσωτερικό, το ύφος είναι αναλόγως ρετρό με τους κλασικούς διακόπτες και τα αναλογικά ασπρόμαυρα όργανα χωρίς βέβαια να λείπουν τα σύγχρονα υλικά όπως το ανθρακόνημα από το οποίο κατασκευάζεται και το αμάξωμα του ιταλικού supercar.

Νέας σχεδίασης είναι και τα σπορ καθίσματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τους σύγχρονους όρους εργονομίας και στήριξης ενώ στον εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται ηχοσύστημα ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση με την υπογραφή Daniel Hertz.

Στην αθέατη πλευρά του ProgettoUno παρεπιδημεί ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων της Huracan ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 650 ίππους και 600 Nm ροπής και επωφελείται από αναπρογραμματισμένη ECU και ένα νέο σύστημα εξαγωγής από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης ενώ την απαιτούμενη ισχύ προκειμένου το ProgettoUno να σταματά… εγκαίρως προσφέρει ένα σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo με κεραμικά δισκόφρενα και εξαπίστονες δαγκάνες.

Σημειώνεται ότι η ARES ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής της Lotus, Danny Bahar το 2015 στην ιταλική Modena και ασχολείται κυρίως με μετασκευές υπερπολυτελών οχημάτων των Rolls-Royce, Bentley κ.τ.λ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024