Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδική πορνογραφία: «Ακτινογραφία» ενός απεχθούς φαινομένου

Παιδική πορνογραφία: «Ακτινογραφία» ενός απεχθούς φαινομένου

Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, σχολίασε το ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα στην χώρα τα φαινόμενα της παιδικής πορνογραφίας.

Αν και διαφορετικές μεταξύ τους, οι περιπτώσεις προκαλούν αποτροπιασμό στην κοινωνία, ενώ οι προεκτάσεις τους, αναδεικνύουν διάφορες πτυχές, όπως τη σχέση που μπορεί να έχει ένας γονιός με το παιδί του, αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρει ο γονιός για να καταγγείλει ένα φαινόμενο.

Η περίπτωση της Μαρκέλλας, ο καθηγητής που διατηρούσε σχέση με 14χρονη στην Ηλιούπολη, ο γυμναστής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στην Κρήτη, είναι μόνο μερικές αλλά ενδεικτικές περιπτώσεις ενός σκοτεινού νήματος.

Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, σχολίασε το ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως εξήγησε, τα περισσότερα γεγονότα παιδικής πορνογραφίας δεν καταγράφονται.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μιλάνε. Μόνο το 3-4% των περιπτώσεων καταγγέλλονται και καταγράφονται. Η κακοποίηση είναι αυτή που οδηγεί τον γονιό στην Αστυνομία για να καταγγείλει ένα γεγονός» σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη να προσφεύγουν άμεσα οι γονείς στην Αστυνομία, μόλις αντιληφθούν κάτι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γονείς οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, εστιάζοντας στις σχέσεις των παιδιών τους με το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

«Περιβάλλον είναι και αυτοί που έρχονται στο σπίτι μας. Όπως η περίπτωση με τον καθηγητή. Οι γονείς πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά» επισήμανε.

Από την πλευρά της , η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρχει αληθινή και καλή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.

Επιπλέον, ανέφερε, ότι οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατούν ή να πανικοβάλλουν τα παιδιά τους, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλειστούν στον εαυτό τους και να μη μιλήσουν.

Τέλος, εξήγησε τη σημασία που έχει η στάση του γονιού για το παιδί.

«Ο γονιός δίνει την πληροφορία με αυτό που είναι, όχι με αυτό που λέει ή με αυτό που προτρέπει» τόνισε.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024