
Ζακ Κωστόπουλος: Απορρίφθηκε η μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών για ανθρωποκτονία
«Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο» ανέφερε η κα. Παπαρρούσου η οποία προανήγγειλε προσφυγή για την προσβολή της απόφασης.
Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η μήνυση για ανθρωποκτονία της οικογένιας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ, όπως γνωστοποίησε η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου.
«Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο» ανέφερε η κα. Παπαρρούσου η οποία προανήγγειλε προσφυγή για την προσβολή της απόφασης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγόρου:
«Με διάταξή του, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στην θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε.
Για άλλη μια φορά όμως, καταγράφεται η παρέκκλιση από την ορθή και συνήθη νόμιμη διαδικασία σε όλες τις εκφάνσεις της υπόθεσης αυτής, γεγονός που αναδεικνύει τις κυρίαρχες στερεοτυπικές δομές που απεργάζονται την ανεύρεση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων.
Με την ευχή η επιεικής αντιμετώπιση των κατηγορουμένων που έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της φρικτής θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου να επικρατήσει και ευρύτερα στο δικαστικό σύστημα, επαναδιατυπώνεται η νόμιμη και δίκαια αξίωση της οικογένειας να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως ορίζει ο νόμος».
- Ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που «έφαγε πόρτα» από το Ηνωμένο Βασίλειο
- Ακροδεξιός βουλευτής της Πολωνίας σήκωσε σημαία του Ισραήλ με σβάστικα στη Βουλή
- BBC: Τι συμβαίνει στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; – Μασκοφόροι, κυβερνητική αμηχανία και ένα γραπτό ερώτημα
- KKE: Ο Λαζαρίδης πήρε «πτυχίο» στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και «μεταπτυχιακό» στον αντικομμουνισμό
- Ακρίβεια: Πάσχα με αύξηση τιμών και χαμηλότερη κατανάλωση – Στο «κυνήγι» των χαμηλότερων τιμών τα νοικοκυριά
- UEFA: Ποδόσφαιρο δισεκατομμυρίων και ανισοτήτων




