
Γαλλία: Τόπλες διαμαρτυρία έξω από το Ελιζέ
Τρεις γυναίκες πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά του ανασχηματισμού της νέας κυβέρνησης Μακρόν.
Τρεις γυναίκες πραγματοποίησαν τόπλες διαμαρτυρία μπροστά από το μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, λίγο αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ηγηθεί του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
Μία εξ αυτών είχε ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «RIP στις υποσχέσεις».
Μια άλλη διαδηλώτρια είχε ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «Το Μοχθηρό Συμβούλιο».
Και οι τρεις γυναίκες, τουλάχιστον η μία εκ των οποίων είχε γραμμένο στην πλάτη της το όνομα της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/Atlantide4world/status/1280507587142848520
Αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό
Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Μακρόν είναι στο ναδίρ και η νίκη των Πράσινων και των Οικολόγων στις δημοτικές εκλογές, ήταν ένα ισχυρό μήνυμα το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ περιλαμβάνει πολλά πρόσωπα του κύκλου του πρώην πρωθυπουργού, Νικολά Σαρκοζί.
Ένα βασικό γνώρισμα της νέας κυβέρνησης είναι ότι πολιτικά παραμένει κεντροδεξιά με σαφή προτίμηση σε άτομα φιλικά προσκείμενα στον Νικολά Σαρκοζί. Από τους σοσιαλιστές σχεδόν μοναδικός εκπρόσωπος παραμένει ο Ζαν Υβ Λε Ντριαν.
Στις θέσεις τους παραμένουν μεταξύ άλλων οι παρακάτω υπουργοί: Στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρώπης, ο Ζαν Υβ Λε Ντριάν. Ο Μπρούνο Λε Μερ διατηρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με προσθήκη την επανεκκίνηση (Relance). Στο υπουργείο Άμυνας παραμένει η Φλοράνς Παρλί. Ο Ολιβιέ Βεράν που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκειας της κρίσης του κορωνοϊού.
- ΗΠΑ: Βομβάρδισαν και πάλι το Ιράν – Η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει ότι τάνκερ της χτυπήθηκε στην Ερυθρά
- Συνταγή: Ταλιατέλες φούρνου με 4 τυριά
- Δύο μήνες χωρίς φάρμακα παχυσαρκίας οι ασθενείς – Ξανά πάλι το Σεπτέμβριο
- Πανελλαδικές 2026: Μετά τις 11 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής – Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
- Βενεζουέλα: Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Σχεδόν 5.400 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Τέσσερις απλές ασκήσεις για τους πόνους στη μέση



