Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ για Τσίπρα: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

ΝΔ για Τσίπρα: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς» ήταν το σχόλιο της ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς» ήταν το σχόλιο της ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έστησε παράσταση για να τον καλύψει

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται» αναφέρει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μονόδρομο την αποπομπή Παππά και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις όπως οφείλει.

Δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις

Για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν δει το φως τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός είπε: «Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε τίποτα από όλα αυτά. Η Βουλή έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση γύρω από ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα. Με βάση το πόρισμα θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις σε ότι αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Το 2016 επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια απόπειρα χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου αλλά είναι καινούρια όλα αυτά; Είχα μιλήσει γι’ αυτά στην Βουλή από τότε και το σχέδιό τους δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το ΣτΕ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις ζοφερές ιστορίες είναι η ίδια η ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατίας, είπε ακόμα. Η δημοκρατία μας σήμερα είναι πιο στέρεη και πιο ισχυρή, είπε ακόμα και αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του συντάγματος.

Το δικό μου όραμα είναι να κοιτάζω στο μέλλον και να διασφαλίζω ότι οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση να φτάνει στα αρμόδια όργανα.

Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο τέως πρωθυπουργός δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Το οφείλει ο κ. Τσίπρας και στους δικούς του υποστηρικτές. Περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει. Η αποπομπή Παππά νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Υψώστε ανάχωμα στις επιθέσεις που δεχόμαστε

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται τα στελέχη και οι στενοί του συνεργάτες.

«Το μήνυμα που σας ζητώ να εκπέμψουμε από αυτή τη συνεδρίαση είναι: Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο φόντο των καταγγελιών Καλογρίτσα και της αμηχανίας που έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου.

Απευθυνόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Βλέπω απέναντί μου πάρα πολλούς και πολλές που η Δεξιά δοκίμασε πάνω τους τα δόντια της.

Και όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται να είστε σίγουροι ότι τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στη λάσπη αυτού του είδους.

Κι αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω.

Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη.

Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών.

Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024