Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250.000 συνταξιούχων τα ποσά των αναδρομικών για τις επικουρικές συντάξεις, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον φετινό Μάιο.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι συνταξιούχοι που το καλοκαίρι του 2016 υπέστησαν περικοπές στις συντάξεις τους επειδή το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» παρουσιάστηκαν πίνακες με τα ποσά που θα δουν οι συνταξιούχοι.

Στο μεταξύ εντός του Ιουλίου αναμένεται νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις προσωρινές συντάξεις.

Αναμένεται αύξηση από το 50% στο 70% για την κύρια σύνταξη για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και από το 50% στο 80% για μισθωτούς του ΙΚΑ. Παράλληλα θα αυξηθούν οι δικαιούχοι των προσωρινών συντάξεων.

Επίσης θα υπάρχει προκαταβολή μέρους του εφάπαξ.

Για όλα αυτά μίλησε στην εκπομπή ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος, ο οποίος σημείωσε ότι οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις αφορούν συνταξιούχους που είχαν υποβάλει αιτηση για συνταξιοδότηση πριν από την 1/1/2015.

Για τις προσωρινές συντάξεις ο κ. Μπούρλος σημείωσε πως έχουν διογκωθεί ως προς τον αριθμό που βρίσκεται σε εκκρεμότητα το τελευταίο δίμηνο και πρέπει να γίνει ουσιαστική παρέμβαση.

Οι προσωρινές συντάξεις δεν λαμβάνονται από όλους και το κράτος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνονται κατ’ εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο