Γεωργιάδης : Σε 3,5 χρόνια θα πάμε στο Ελληνικό να εγκαινιάσουμε κτίρια
«Η πρώτη φάση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου. Όσο περνούν οι εβδομάδες θα υπογράφω και καινούργιες διαπιστωτικές πράξεις για τα υπόλοιπα κτίρια. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν γκρεμιστεί όλα τα κτίρια, τα οποία είναι συνολικά 970», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Η πρώτη φάση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου. Όσο περνούν οι εβδομάδες θα υπογράφω και καινούργιες διαπιστωτικές πράξεις για τα υπόλοιπα κτίρια. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν γκρεμιστεί όλα τα κτίρια, τα οποία είναι συνολικά 970», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές για τη θεμελίωση των έργων που έχουν προγραμματιστεί.
«Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει και η μεταβίβαση των μεριδίων εφόσον θα έχει λήξει ο διαγωνισμός για το καζίνο. Σε 3.5 χρόνια θα πάμε εκεί να εγκαινιάσουμε τα κτίρια τα οποία προβλέπει το master plan της πρώτης φάσης του έργου» όπως είπε ο υπουργός ενώ σημείωσε ότι η «Ελληνικό Α.Ε.» έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Ελληνικού για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής, «γιατί υπήρχε μια πολύ μεγάλη ανησυχία -δόκιμη θα έλεγα- από τους φιλοζωικούς φορείς της περιοχής», σημείωσε, μιλώντας στο Open.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Χρειάστηκαν 20 χρόνια. Είχαμε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού και επί 20 χρόνια δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Δεν απέφερε στο ελληνικό δημόσιο ούτε μισό ευρώ. Ήταν ντροπή μας. Μπράβο μας που επιτέλους παίρνει μπρος».
Για τα εγκαίνια στους νέους σταθμούς του μετρό ο υπουργός σημείωσε: «Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό που αλλάζει τη ζωή των κατοίκων στη Δυτική Αθήνα είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε το 2008, η σύμβαση υπογράφηκε το 2012, έπρεπε να έχει παραδοθεί από το 2018 και τελικά εγκαινιάστηκε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κακό είναι και αυτό;».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία» – Live βίντεο
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
- Την Κυριακή (19/7) στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Όσμαν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κρήτη και άλλες τρεις Περιφέρειες
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442