Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς: Ποιοι «καίνε» το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα και προκαλούν πολιτικό σεισμό

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς: Ποιοι «καίνε» το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα και προκαλούν πολιτικό σεισμό

Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα και Μιωνή για το ρόλο του Νίκου Παππά και την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Κλίμα πανικού επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά και το ενδεχόμενο εμπλοκής του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε δυσώδεις υποθέσεις.

Από μια οι αποκαλύψεις των συνομιλιών του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, για τις οποίες ο επιχειρηματίας «υπόσχεται» ότι θα έχουν και συνέχεια, από την άλλη τα «καρφώματα» του Χρήστου Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. ευρώ που έλαβε προκειμένου να πάρει μια από τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με τον «κόκκινο εργολάβο» να μιλά και για λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου ρόδινα για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιθυμούσε να κάνει μια νέα αρχή.

Το αντίθετο μάλιστα· η κατάσταση δείχνει πολύ ζοφερή, καθώς η δυσωδία φθάνει να αγγίξει ακόμη και την κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου, δε, να καλύψει τον εαυτό του ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει να «αδειάσει» τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του, λέγοντας πως δεν λειτουργεί «ως χωροφύλακας ή παιδονόμος». Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Νίκος Παππάς, που τις πρώτες ημέρες των αποκαλύψεων προχώρησε σε μπαράζ συνεντεύξεων για να δώσει τη δική του εκδοχή, παραμένει εξαφανισμένος, αν και εμπλεκόμενος σε κάθε πτυχή των υποθέσεων που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Ως αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ η οργή ξεχειλίζει, ενώ το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει «φωτιά». Με τους πρωταγωνιστές να υπόσχονται ένα «καυτό» καλοκαίρι αποκαλύψεων, κυβέρνηση και πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μετ’ επιτάσεως απαντήσεις, ακόμη και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Καλογρίτσας «καίει» τον Παππά 

Με νέα μήνυση που κατέθεσε κατά της εταιρίας από την οποία έλαβε τα 3 εκατ. ευρώ που καλείται να επιστρέψει με δικαστική απόφαση, ο Χρήστος Καλογρίτσας καταδεικνύει εκ νέου τον Νίκο Παππά ως τον άνθρωπο που υποδείκνυε τη διαχείριση των ποσών.

Ακόμα, στη μήνυση εμφανίζεται σημαντικό πρόσωπο με την κωδική ονομασία «White Porscha» που φαίνεται να συμμετείχε στην επιχείρηση που στήθηκε για να πάρει ο Χρήστος Καλογρίτσας τηλεοπτική άδεια το 2016, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί ένα ελεγχόμενο από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίκτυο μέσων ενημέρωσης .

Όπως αναφέρει ο «κόκκινος εργολάβος» στη νέα του μήνυση τα 3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την ίδρυση της εφημερίδας Documento.

«Ο Καλογρίτσας αποκαλύπτει ότι οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porcha προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento».

Απαντώντας ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε πως το Documento ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 υπό την εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Μονοπρόσωπη ΑΕ – και πως μέχρι τον Μάρτιο του 2017 δεν είχε καμία σχέση με την ιδιοκτησία της εφημερίδας. Τότε η εφημερίδα βγήκε με ιδιοκτήτη την documento media που ιδρύθηκε από τον ίδιο.

Σε άλλο σημείο της μήνυσης Καλογρίτσα αναφέρεται πώς στήθηκε η αφανής εταιρία για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν White House) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Η… White Porscha

Το θρίλερ με τις μυστικές διαδρομές των εκατομμυρίων και τις εικονικές εταιρίες γίνεται ακόμα μεγαλύτερο καθώς σε ένα από τα e-mails που παραθέτει ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας στην μήνυσή του φαίνεται ο Φουάντ Χούρυ να υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα θα έφταναν στην Ελλάδα ξεπερνώντας τις νομικές απαγορεύσεις που υπήρχαν με τις ξένες εταιρίες. Εκεί εμφανίζεται σημαντικό και κορυφαίο πρόσωπο που συμμετείχε στην συμφωνία και το οποίο αναφέρεται ως «White Porscha».

Στις 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Διαβάστε όλη τη μήνυση εδώ

Νέες αποκαλύψεις και από Μιωνή

Στο μεταξύ, μετά τα ηχητικά ντοκουμέντα που προσκόμισε ο Σάμπυ Μιωνής, υπόσχεται να δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις με νέα στοιχεία.

Όπως υποστηρίζει: «Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους»

Αφαντος ο Παππάς, «αδειάζει» συνεργάτες ο Τσίπρας

Παρά το γεγονός ότι οι απίστευτες καταγγελίες Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά για την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γνωστές από το απόγευμα του Σαββάτου, το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με χθεσινή του συνέντευξη επιχείρησε να λάβε αποστάσεις από τις καταγγελίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι «χωροφύλακας και παιδονόμος».

«Τα στελέχη μας είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς. Ο κόσμος είναι αρκετά ώριμος ώστε να διαμορφώνει άποψη για όλους μας. Έχω όμως την ευθύνη να ηγούμαι στη βάση συγκεκριμένων αρχών, κανόνων και, πάνω απ΄ όλα, αξιών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ενώ για μία ακόμη φορά μίλησε για την ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι στα στελέχη του, είπε ότι «δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος».

«Βαρίδι» ο Παππάς για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (Πρώτο Θέμα) επιβεβαιώνει όλους όσους πιστεύουν ότι ο Νίκος Παππάς – ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού –  έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε «βαρίδι» για το κόμμα.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των ευθυνών του Νίκου Παππά για την υπόθεση Μιωνή οι ερωτηθέντες απαντούν πως «έχει σοβαρές ευθύνες και πρέπει να παραιτηθεί» κατά 46,4%.

«Έχει κάποιες ευθύνες αλλά δεν χρειάζεται να παραιτηθεί» λέει το 16,7% ενώ το 9,7% υποστηρίζει ότι «αδίκως κατηγορείται».

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον Alco για το Open, σε ερώτηση για τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ζαχαριάδης: «Ο Παππάς κρίνεται, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο»

«Αυτά που λέει ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να τα αποδείξει αλλιώς είναι λασπολογία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης στο Radio North 98. «Ο κ. Παππάς κρίνεται, δεν είναι κανείς στο απυρόβλητο», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο πως «ο κ. Παππάς δεν κρύβεται, αφού βγαίνει στα κανάλια, δίνει συνεντεύξεις και αυτό δείχνει πολιτικό θάρρος».

Όσον αφορά στην αποπομπή του Ν. Παππά, που ζητεί η ΝΔ, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για ανθρωποθυσίες: «Αυτή τη στιγμή κάποια πρόσωπα από τον δικό μας χώρο θεωρούμε ότι δέχονται μια άδικη και επιθετική στοχοποίηση. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να προχωρήσουμε, σ’ αυτή τη φάση, σε ανθρωποθυσίες».

Βούτσης: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας

Για ζήτημα δημοκρατίας από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα πράγματα, μίλησε ο Νίκος Βούτσης στο κανάλι της Βουλής, αναφέροντας ότι η «τοξικότητά» που, όπως είπε, επιδιώκει η κυβέρνηση με τη «σκανδαλολογία», είναι «μέρος του επιχειρούμενου αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εξελίξεων».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η σκανδαλολογία, στην οποία έχουν επιδοθεί «κύκλοι» τον τελευταίο μήνα, προφανώς με την επίνευση, την ανοχή και τη στήριξη και της κορυφής της ηγεσίας της ΝΔ, έχει ως μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από αυτά τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία τώρα θα πρέπει κανείς να πάρει θέση». Μιλώντας για επικείμενη αύξηση της ανεργίας και πρόβλημα στην οικονομία τους επόμενους μήνες, σχολίασε ότι η κυβέρνηση «θέλει να χειραγωγήσει κάποιες εξελίξεις, ακόμα και προληπτικά» και γι’ αυτό, όπως είπε, «μέσω κασετών, διαρροών, δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμορφώνει δυστυχώς ένα τοξικό κλίμα».

Ομαδικά πολιτικά πυρά και αιτήματα για απαντήσεις

Κυβερνητικά στελέχη καθώς και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζητούν την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών, ενώ προτρέπουν τον κ. Παππά να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ δε λείπουν και οι φωνές που ζητούν να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές στην κυβέρνηση και όχι που ρωτούν τον πρώην πρωθυπουργό αν ήξερε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις για τις τηλεοπτικές άδειες που φέρεται να έκανε – σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα – ο Νίκος Παππάς.

ΝΔ: Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη»;

Με νέους κωδικούς – «ονόματα» να ξεπροβάλλουν στο προσκήνιο από τις σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καλογρίτσα, απαντήσεις ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porscha». Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

ΚΙΝΑΛ: Ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον «Μοσκιό»

«Όσα αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά. Όχι τόσο απρόσμενα για όσους «παροικούν την Ιερουσαλήμ» αλλά συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά των έργων και ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλό κόσμο. Ανθρώπους που όταν είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται στα χρόνια της κρίσης, ακούμπησαν τις ελπίδες τους σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών τους» ανέφερε ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Όθωνας.

«Για τον κόσμο αυτόν το περιβόητο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα ήταν η τελευταία κλωστή που τους συνέδεε. Θα έχετε ακούσει και εσείς «ήταν ψεύτες, ήταν λίγο άμαθοι, δεν ήταν και τόσο ικανοί στην διακυβέρνηση αλλά ήταν τίμιοι» Αυτό το τελευταίο καταπίπτει αυτές τις μέρες με μεγάλο κρότο και αναδύει μεγάλη δυσοσμία» τόνισε ο ίδιος, ενώ για την «πολυσχιδή δράση του Παππά», ο κ. Όθωνας επισήμανε ότι «ήταν «ο αντ’ αυτού», όλοι ήξεραν και εντός και εκτός Κυβέρνησης ότι είναι το δεξί χέρι, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και συνομιλεί έναντι του Πρωθυπουργού και αυτός ήταν ο ρόλος του, ως Υπουργός Επικρατείας εκείνη την περίοδο και στην συνέχεια ως Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον «Μοσκιό». Οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε». «Σ’ αυτά τα ερωτήματα προφανώς οφείλει μια απάντηση την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αλλά δεν θα την αποφύγει» κατέληξε ο κ. Όθωνας.

Πέτσας: «Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα»

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , εκτιμώντας ταυτόχρονα  πως η Δικαιοσύνη έχει επαρκή στοιχεία για να ασχοληθεί με την υπόθεση και να καταδείξει αν πράγματι υπήρξαν όσα καταγγέλλονται.

«Αυτό που διαφαίνεται είναι πως υπήρχε μια διασύνδεση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας για τις σχετικές αποκαλύψεις, σημειώνοντας πως υπήρχε «διάχυτος πολιτικός νεοπλουτισμός», ο οποίος διέκρινε την προηγούμενη διακυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «έγινε μια επιχείρηση –συντονισμένη όπως διαφάνηκε- ώστε να ελεγχθούν οι βραχίονες της εξουσίας» τόνισε μιλώντας στο MEGA.

Μετά τις αποκαλύψεις του «κόκκινου εργολάβου» που φέρεται να εμπλέκει τον Νίκο Παππά ως τον ιθύνοντα νου πίσω από την ιστορία της χρηματοδότησης της εταιρείας του προκειμένου να λάβει τηλεοπτική άδεια το 2016, στελέχη της ΝΔ περνούν στην αντεπίθεση ζητώντας να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Αναφερόμενος στην καταγγελίες Καλογρίτσα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι «δείχνει την προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως να κάνει πράξη αυτό που λέμε διαπλοκή». Προσέθεσε: «Βρήκαν έναν επιχειρηματία που τον θεωρούσαν φίλο τους, του δώσανε δημόσια έργα στο δρόμο Πάτρα-Πύργο, για να μπει ενώ δε μπορούσε, του βρήκαν χρηματοδότη για να μπει στο διαγωνισμό, του ενέκριναν τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη για να είναι νόμιμος.»

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εάν ο κ. Παππάς έχει μεσολαβήσει για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, έχει διαπράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα. Εάν ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός, του οποίου ο ρόλος είναι να είναι αδέκαστος διαιτητής σε μια διαδικασία, εμπλεκόταν στο να στήσει τη διαδικασία, αυτό είναι και ποινικό αλλά και βαρύ πολιτικό ζήτημα.»

«Για τον Νίκο Παππά να πέφτουμε από τα σύννεφα; Δεν τον προλαβαίνουμε με όλα αυτά που γίνονται. Οι σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα είναι γνωστές. Όλη αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι ο κ. Παππάς προσπαθούσε να στήσει υποψήφιο καναλάρχη. Αυτός που μιλούσε για κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου. Ο κ. Παππάς είναι πίσω από παντού. Με τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, με τον κ. Μιωνή, με τον κ. Καλογρίτσα. Τελικά τι δουλειά έκανε ο κ. Παππάς;», σημείωσε σχετικά μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Είναι εδώ και 15 μέρες που απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το τι συνέβαινε με βουλευτές της συγκυβέρνησης και με τον υπόκοσμο. Υπάρχει ζήτημα που αφορά τη δημοκρατία και τον τρόπο που πολιτευτήκαμε. Ο κ. Καλογρίτσας, που έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Πύργος – Πάτρα σε τέσσερις εργολαβίες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, επειδή τα 3 εκατ. δεν είναι στραγάλια και κάπου δόθηκαν, εάν ο κ. Καλογρίτσας λέει ψέματα, εγώ θα τον πήγαινα στα δικαστήρια. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες να πρέπει να δούμε. Το ηθικό πλεονέκτημα χρησιμοποιήθηκε απέναντι στη δημοκρατική παράταξη για να εξαπατήσουν τον κόσμο», είπε από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ.

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα

Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι όλες οι δραστηριότητες του Νίκου Παππά ήταν σε γνώση και κατ΄ εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για το ρόλο του κ. Παππά, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν και εν γνώσει του κ. Τσίπρα αυτές οι δραστηριότητες του κ. Παππά αλλά και κατ’ εντολήν του, οτιδήποτε άλλο νομίζω ότι παραβιάζει την κοινή λογική. Μιλάμε για τον στενότερο συνεργάτη του εξαρχής, από την πρώτη στιγμή που έγινε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας και μιλάμε για το πρόσωπο στο οποίο εμπιστεύτηκε και ανέθεσε πολύ κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς της πολιτικής διαχείρισης και της πολιτικής δραστηριότητας της κυβέρνησής του».

«Μιλάμε για έναν εν ενεργεία, πρώτο τη τάξει υπουργό ο οποίος επιδόθηκε σε ένα οργιαστικό παιχνίδι συναλλαγής παρακρατικής και παραδικαστικής λειτουργίας, γιατί στην αποκάλυψη που έγινε ως προς τις συνομιλίες με τον κ. Μιωνή, είναι ξεκάθαρο ότι παζαρεύει μια ποινική υπόθεση και μάλιστα μια υπόθεση που αφορά ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, μιλάει για το σκάνδαλο της Λιστας Λαγκάρντ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά τις τελευταίες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με μπίζνες και συντονισμό χρηματοδότησης κατασκευαστικών εταιρειών προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι της ιδιοκτησίας ΜΜΕ μιλάμε επίσης για μια δραστηριότητα η οποία είναι έκνομη, είναι εκτός του πλαισίου δημοκρατίας και κατατείνει τον έλεγχο του πεδίου της ενημέρωσης», επισήμανε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024