Τουρισμός : Στα «σκαριά» νέα αύξηση στην πληρότητα των πλοίων
Το προσωπικό στα λιμάνια τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας
Στην αναθεώρηση κάποιων μέτρων που ισχύουν στα πλοία την εποχή του κοροναϊού αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Διασφαλίσαμε την υγεία των νησιωτών, παίρνοντας εγκαίρως μέτρα. Πιστεύω ότι το άμεσο διάστημα θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση κάποιων μέτρων, σε συνεργασία με τους ειδικούς και επιστήμονες» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Όπως είπε η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες φθάνει σήμερα το 65% και χωρίς καμπίνες στο 60%. «Άρα είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου» σημείωσε.
Ο υπουργός μιλώντας στο ΑΝΤ1 έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή υπεγράφη νέα ενίσχυση της ακτοπλοΐας.
Την ίδια στιγμή, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό στα λιμάνια όλη της χώρας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.
Οι ταξιδιώτες προσπαθούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους στα νέα δεδομένα. Με μάσκες και έχοντας συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια περιμένoυν να επιβιβαστούν στα πλοία ενώ θα πρέπει βρίσκονται νωρίτερα στις προβλήτες του λιμανιού λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα.
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442