Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για ανασχηματισμό και παραίτηση Παππά

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για ανασχηματισμό και παραίτηση Παππά

Στο φόντο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ οι πολίτες αποτιμούν θετικά την απόδοση του κυβερνητικού έργου, ενώ εκτιμούν ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα ήταν χειρότερα

Μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη πλήρη δημοσκοπική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείγματα γραφής

Στο φόντο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ οι πολίτες αποτιμούν θετικά την απόδοση του κυβερνητικού έργου, ενώ εκτιμούν ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα ήταν χειρότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα».

Στο ερώτημα «πως κρίνετε συνολικά τα ως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» θετικά και μάλλον θετικά απαντά το 67,3% ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 31,9%.

Μάλιστα και στους δέκα τομείς (ψηφιακός μετασχηματισμός, ασφάλεια και δημόσια τάξη, εθνικά θέματα, υγεία, κράτος-δημόσια διοίκηση, μεταναστευτικό, οικονομία, δικαιοσύνη, παιδεία, κοινωνική πρόνοια) για τους οποίους ρωτήθηκαν οι πολίτες πως κρίνουν το κυβερνητικό έργο σε σύγκριση με το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησαν πως είναι καλύτερα σε σχέση με πριν.

Ο καταλληλότερος

Στα ίδια επίπεδα με την αξιολόγηση των πολιτών για την κυβέρνηση κινείται και η άποψή τους για τον πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα «πως κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της χώρας;» οι θετικές γνώμες συγκεντρώνουν το 67,8% και οι αρνητικές το 31,6%.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνει το 60% των ερωτηθέντων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 25,7%.

Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα λέει το 52,9%, περίπου τα ίδια το 27,3% ενώ το 17% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Double score

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κάνει double score έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η κυβερνητική παράταξη συγκεντρώνει 42%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 20,5%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ 5,6%, το ΚΚΕ 4,8%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,5% και το ΜΕΡΑ25 με 2%.

Εξάντληση τετραετίας

Κατά τον πρόωρων εκλογών αλλά και του ανασχηματισμού τάσσονται οι πολίτες.

Το 77,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία, ενώ υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται μόλις το 16,6% των ερωτηθέντων.

Μάλιστα είναι συντριπτικά τα ποσοστά υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας στους ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ (88,5%) όσο και του ΚΙΝΑΛ (91,1%). Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 71% δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές.

Δεν είναι αναγκαίος

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό και το ερώτημα αν θεωρείτε αναγκαίο τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι πολίτες απαντούν ως εξής:

«Όχι δεν είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός» απαντά το 49,7%, το 27,5% τάσσεται υπέρ ενός «περιορισμένου ανασχηματισμού», ενώ «ριζικές» αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα συγκεντρώνει το 14,3% των ερωτηθέντων.

Παραίτηση Παππά

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των ευθυνών του Νίκου Παππά για την υπόθεση Μιωνή οι ερωτηθέντες απαντούν πως «έχει σοβαρές ευθύνες και πρέπει να παραιτηθεί» κατά 46,4%.

«Έχει κάποιες ευθύνες αλλά δεν χρειάζεται να παραιτηθεί» λέει το 16,7% ενώ το 9,7% υποστηρίζει ότι «αδίκως κατηγορείται». Ένα 27,2% δεν απαντά.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024