Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρχεια : Επεισόδια τα ξημερώματα μεταξύ αντιεξουσιαστών - αστυνομικών

Εξάρχεια : Επεισόδια τα ξημερώματα μεταξύ αντιεξουσιαστών – αστυνομικών

Επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα 150 κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων. Καταγγελίες από ΜέΡΑ 25 για αστυνομική βία και αυθαιρεσία

Επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα 150 κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Τα δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2015 και κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και για τουλάχιστον μία ώρα εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών.

Οι νεαροί συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

ΜέΡΑ25: Νύχτα αστυνομικής αυθαιρεσίας

«Μια ακόμα νύχτα τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας έζησαν χθες κάτοικοι και θαμώνες των Εξαρχείων», σύμφωνα με επικριτική για την δράση της αστυνομίας, δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ 25 Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οπλισμένοι με την αίσθηση ασυλίας και ακαταλόγιστου που τους έχει εμφυσήσει ο πολιτικός τους προϊστάμενος, έκαναν για μια ακόμα φορά επίδειξη ωμότητας και αυταρχισμού, πνίγοντας με χημικά μια ολόκληρη γειτονιά, και επιδιδόμενοι σε κυνηγητά και συλλήψεις στα τυφλά αναποδογυρίζοντας στο διάβα τους τραπέζια με έντρομους θαμώνες».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024