Βρετανία: Δεν θα εξαιρούνται των μέτρων καραντίνας οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.
Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.
«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».
Υπενθυμίζεται ότι Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες.
Ειδικότερα βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω COVID-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.
Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε «όλα εκτός από τα αναγκαία» διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου.
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442