Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Upskirting : Η Γερμανία ποινικοποίησε τις φωτογραφίες κάτω από τη φούστα

Upskirting : Η Γερμανία ποινικοποίησε τις φωτογραφίες κάτω από τη φούστα

Με πρόστιμο ή με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών θα τιμωρούνται όσοι βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο κάτω από τα ρούχα ενός ανθρώπου, του οποίου τη συναίνεση δεν έχουν

Με πρόστιμο ή με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών θα τιμωρούνται όσοι βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο κάτω από τα ρούχα ενός ανθρώπου, του οποίου τη συναίνεση δεν έχουν. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ λέγοντας ότι «η φωτογράφιση κάτω από την φούστα ή μέσα από την μπλούζα μιας γυναίκας είναι μια αναίσχυντη παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, η οποία εφεξής θα τιμωρείται».

Το upskirting προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία σε πολλές χώρες μετά την έλευση των κινητών με κάμερα. Σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες ή βίντεο ανεβαίνουν χωρίς να το γνωρίζουν τα θύματα σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλες πλατφόρμες.

Οι εκκλήσεις για την ποινικοποίηση της ενέργειας αυτής πυροδοτήθηκαν από μια εκστρατεία δύο Γερμανίδων τον περασμένο χρόνο, μια εκ των οποίων δήλωσε ότι όταν ήταν έφηβη είχε πέσει θύμα αυτής της πρακτικής δύο φορές.

Οι γυναίκες αυτές, η φοιτήτρια Κινηματογράφου Χάνα Ζάιντελ και η δημοσιογράφος Ίντα Ζάσενμπεργκ, εμπνεύστηκαν από την βρετανίδα ακτιβίστρια Τζίνα Μάρτιν, η οποία ηγήθηκε μιας παρόμοιας εκστρατείας που οδήγησε στην ποινικοποίηση της πράξης αυτής στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Αγγλία και η Ουαλία ποινικοποίησαν το upskirting, ενώ η Γαλλία το 2018.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024